Ελλάδα

Σοκάρει ο Καθηγητής Σαρηγιάννης: Το 50% των Ελλήνων θα κολλήσουν κορωνοϊό

Σοκάρει ο Καθηγητής Σαρηγιάννης: Το 50% των Ελλήνων θα κολλήσουν κορωνοϊό
Σοκάρει ο Καθηγητής Σαρηγιάννης: Την εκτίμηση ότι οι μισοί Έλληνες θα μολυνθούν με κορωνοϊό εξέφρασε ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου «Ηρακλής» και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σοκάρει ο Καθηγητής Σαρηγιάννης: Tην εκτίμηση ότι στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού θα έχει μολυνθεί το 50% του ελληνικού πληθυσμού εξέφρασε, στο ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου «Ηρακλής» και καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η χώρα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της ανάπτυξης της καμπύλης της διάδοσης του ιού.

«Έχουμε πάρει τα μέτρα αρκετά νωρίς. Το μέτρο που δεν έχουμε πάρει ακόμα -και είναι πολύ σημαντικό- είναι να κάνουμε τεστ σε μεγαλύτερο πληθυσμό και όχι μόνο στα ύποπτα κρούσματα. Αυτό έχει μία μαθηματική λογική γιατί όχι μόνο θα βελτιώσουμε τους δείκτες για τον υπολογισμό της εξάπλωσης της πανδημίας αλλά και θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την ξαφνική εμφάνιση του φαινομένου αυτού όπως στο χωριό στη Θράκη», είπε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ο πληθυσμός που έχει μολυνθεί δεν είναι υπερβολικά μεγάλος. Ακόμα είμαστε στην πιο χαμηλή τιμή της καμπύλης σε 10.000 με 15.000 (σ.σ. κρούσματα). Όσο μπορούμε να κάνουμε τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό τόσο καλύτερα θα ξέρουμε». Παράλληλα, τόνισε ότι τα αποτελέσματα του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αρχίσει να φαίνεται στα στοιχεία σε 2 με 3 εβδομάδες και μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το πού βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την εξάπλωση του ιού.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 74 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 966. Όπως είπε 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, διασωλημένοι είναι οι 65 εξ αυτών και 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο. Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments