Ελλάδα

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς μαγαζιά: Παρατείνεται το κλείσιμο των καταστημάτων

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς μαγαζιά: Παρατείνεται το κλείσιμο των καταστημάτων
Κορωνοϊός Χαρδαλιάς μαγαζιά: Έως και τις 11 Απριλίου παρατείνεται το λουκέτο στα μαγαζιά, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός Χαρδαλιάς μαγαζιά: Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. O υφυπουργός τόνισε πως οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται.

Ειδικότερα τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται καθημερινά προς την αποτελεσματικότητά τους. Που παρατείνονται τα μέτρα:

  • Καταστήματα σε όλη την επικράτεια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 11 Απριλίου: Η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά. Τα υπόλοιπα καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν.
  • Παρατείνονται τα μέτρα στους χώρους λατρείας. Ειδικότερα παρατείνεται η αναστολή Θείων Λειτουργιών στους χώρους λατρείας και με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Η μόνη τροποποίησης στη δυνατότητα και διαδικτυακή μετάδοση λειτουργίας.
  • Η καραντίνα των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά θα συνεχιστεί για ακόμη μία εβδομάδα για καθαρά προληπτικούς λόγους.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι, μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου πως είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. «Το Σαββατοκύριακο είχαν χαλάσει τα υδραυλικά πολλών πολιτών και έπρεπε να πάνε όλοι στα εξοχικά τους για να τα φτιάξουν. Είναι ζήτημα ευθύνης. Δεν μπορώ αυτή τη μεμψιμοιρία», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ελλάδα: 95 νέα κρούσματα σήμερα – 1.156 συνολικά – 38 νεκροί

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 95 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.156. Όπως είπε 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά, έχουν γίνει 15.151 έλεγχοι και το 5% της νόσου χρειάζεται θεραπεία. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό σήμερα, μέσα σε λίγες ώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 38.

Τα πέντε τελευταία θύματα είναι ένας 40χρονος και τέσσερις ηλικιωμένοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη. Ο 40χρονος νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ και ένας ένας 71χρονος από την Ξάνδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα), καθώς και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments