Πως Να

Πως μπορώ να πάω στο φαρμακείο

Πως μπορώ να πάω στο φαρμακείο
Δείτε με απλά βήματα πως θα πάτε στο φαρμακείο.

Μετά τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν επιτρέπεται να βγαίνουμε από το σπίτι μας παρά μόνο για ειδικούς λόγους και έχοντας την σχετική άδεια. Μπορεί όμως να χρειαστεί να πάμε στο φαρμακείο της περιοχής μας. Δείτε με απλά βήματα παρακάτω πως θα πάτε στο φαρμακείο.

Υπενθυμίζεται πως για τη σχετική άδεια υπάρχουν τρεις τρόποι:

  1. Η φόρμα, που βρίσκεται στο site, forma.gov.gr,
  2. Ένα λευκό χαρτί, στο οποίο μπορεί κανείς να γράψει πως πάει στο φαρμακείο σημειώνοντας την ώρα και το ονοματεπώνυμό του
  3. Στέλνετε sms σε έναν πενταψήφιο αριθμό, τον 13033 τον αριθμό 1

Οι οδηγίες αυτές βρίσκονται στο forma.gov.gr. Το sms στο 13033 είναι δωρεάν. Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Για το φαρμακείο, πληκτρολογούμε τον αριθμό 1 στην αρχή του μηνύματός μας, επειδή είναι ο λόγος εξόδου (μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), στη συνέχεια αφήνουμε ένα κενό, γράφουμε το ονοματεπώνυμό και την διεύθυνσή μας.

  • 1 κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Αλλαγές στην απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σημειώνεται ωστόσο πως το αμέσως επόμενο διάστημα να έρθουν δυο νέα μέτρα που ουσιαστικά θα είναι δυο παρεμβάσεις στο μέτρο της απαγόρευσης. Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει η ιδέα και συζητιέται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μπει συγκεκριμένο ωράριο κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και το δεύτερο που συζητιέται είναι να μπει συγκεκριμένος αριθμός μετακινήσεων μέσα στην ημέρα.2880349

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του δυο ή τρεις φορές μόνο έτσι ώστε να μειωθεί η ελεύθερη μετακίνηση. Τα μέτρα με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα ενώ ακόμη δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια ώστε να μην φύγει κανείς στην επαρχία και υπάρξει ραγδαία διασπορά του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments