Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Πάνω από 115.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Πάνω από 115.000 τα κρούσματα
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Από την Πέμπτη, 26 Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον πλανήτη.

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Όλο και πιο τρομακτικά γίνονται τα στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού στις ΗΠΑ. Χθες, Σάββατο, ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε νέο ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη τη χώρα αναφέρθηκαν 453 θάνατοι (ρεκόρ ημέρας από την έναρξη της πανδημίας) από την ασθένεια Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.891. Ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μικρότερος από εκείνους της Ιταλίας (10.023), της Ισπανίας (5.812), της Κίνας (3.299) και της Γαλλίας (2.317).

21.309 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Ωστόσο, από την Πέμπτη οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον πλανήτη. Το πανεπιστήμιο έκανε λόγο για 115.547 κρούσματα συνολικά μέχρι τις 20.55 σήμερα (ώρα Ελλάδας), δηλαδή 21.309 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα (+23%). Με τη Νέα Υόρκη να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, με περισσότερα από 50.000 κρούσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι εξετάζει την επιβολή καραντίνας στην πόλη. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί επίσης η επιβολή του ίδιου μέτρου για το Νιου Τζέρσι και το Κονέκτικατ, προσθέτοντας ότι θα προτιμούσε να μην το κάνει αλλά «ίσως χρειαστεί». Όταν ρωτήθηκε δε αν τα μέτρα θα αρθούν μέχρι το Πάσχα (των Καθολικών, στις 12 Απριλίου) ώστε να επαναλειτουργήσει η χώρα, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

728 νεκροί στη Νέα Υόρκη

Στα «χέρια» του κορωνοϊού έχει πέσει και η Νέα Υόρκη, η οποία μετρά 728 νεκρούς και 52.318 θετικά τεστ. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, 28 Μαρτίου ότι αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

 Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους 728 άνθρωποι στην πολιτεία αυτή και άλλοι 52.318 έχουν βρεθεί θετικοί. Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου. «Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».koronoios-ameriki-2

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments