Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης οικονομία: Δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαβίωσης των πολιτών

ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης οικονομία: Δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαβίωσης των πολιτών
ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης οικονομία: «Να στηριχθούν όσοι αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα διαβίωσης», ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτσης οικονομία: «Πρέπει να δοθεί ζεστό χρήμα στην οικονομία για να στηριχθούν όσοι αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα διαβίωσης», τόνισε μιλώντας στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι «πρέπει να στηριχθούν οριζόντια όλοι οι κλάδοι της οικονομίας» και σχολίασε ότι «χρειάστηκαν διαδοχικές ανακοινώσεις και παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη ρύθμιση για το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, το οποίο θα δινόταν ουσιαστικά στα κέντρα κατάρτισης».

Τόνισε, δε, ότι η ελληνική οικονομία στηρίζεται στον τουρισμό, την ιδιωτική κατανάλωση και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και «πρέπει να θωρακιστεί τώρα», υποστηρίζοντας ότι «η τρίμηνη αναστολή των υποχρεώσεων και η παραπομπή σε εγγυοδοτικά εργαλεία δεν αρκεί σε μια μικρομεσαία επιχείρηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με το λουκέτο λόγω μηδενικού τζίρου».

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστολογήσει τις προτάσεις του στα 970 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, προσθέτοντας ότι η διαφορά «είναι δημοσιονομικά διαχειρίσιμη συγκριτικά με τα ανεπαρκή μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση». Αυτό διότι, είπε, «έχουν αρθεί οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν προσμετρώνται οι δαπάνες για τον κορωνοϊό στον προϋπολογισμό, ενώ υπάρχει και το “μαξιλάρι” των 35 δισεκατομμυρίων που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας. Αλίμονο μας αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα», σχολίασε. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις ρυθμίσεις στα εργασιακά που «διαλύουν την αγορά εργασίας, παραπέμποντας στα πρώτα χρόνια της κρίσης», υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί «μια νέα στρατιά ανέργων και υποαμοιβόμενων εργαζόμενων».

Οι δηλώσεις του:

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

“Το κράτος πρέπει να αναλάβει την καταβολή των μισθών των εργαζομένων πλήρως ώστε να αποφευχθούν καταστροφικά φαινόμενα στην εργασία”, τόνισε από την πλευρά της, η αρμόδια για εργασιακά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε ότι η πρόταση αυτή δεν είναι γενικόλογη και αφηρημένη αλλά πλήρως κοστολογήμένη. Μιλώντας για το τι θα έκανε διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήταν στην κυβέρνηση, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι θα φρόντιζε «το κράτος να αναλάβει πλήρως την καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έκλεισαν ή έχει καταρρεύσει ο τζίρος τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments