Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανακοινώνεται νέο πακέτο μέτρων – «Ξεχνάμε» το Πάσχα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανακοινώνεται νέο πακέτο μέτρων – «Ξεχνάμε» το Πάσχα
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η κυβέρνηση υπό τον φόβο της διασποράς του κορωνοϊού ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα έκτακτα μέτρα τα οποία αναμένεται να περιλαμβάνουν την εβδομάδα του Πάσχα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Η αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού αποτελεί τις τελευταίες εβδομάδες το α και το ω για την κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως στη χώρα μας τα πράγματα κυλούν κάπως φυσιολογικά με τον αριθμό τόσο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και των νεκρών να ανεβαίνουν με αργούς ρυθμούς αν συγκρίνουμε τα νούμερα με αυτά άλλων χωρών της Ευρώπης.

Αυτό ωστόσο δεν δείχνει να καθησυχάζει τη κυβέρνηση. Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή περιμένοντας τι μέλει γενέσθαι τις επόμενες δύο εβδομάδες, χρονικό περιθώριο που είναι κομβικό για την εξάπλωση του ιού στη χώρα. Αν οι αριθμοί ανέβουν δραματικά τότε δεν αποκλείεται τα έκτακτα μέτρα να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο επηρεάζοντας και άλλο την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, μέσα στα επόμενα 24ωρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαγγέλματος θα ανακοινώσει την επιμήκυνση των μέτρων τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου. Η ανακοίνωση αναμένεται να κάνει λόγο για απαγόρευση κυκλοφορίας ως τις 20 ή 21 Απριλίου, δηλαδή αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, αλλά με ανοικτό το παράθυρο να υπάρξει και νέα παράταση που θα πιάνει και τον Μάιο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην υπόθεση του κορωνοϊού.

Ακόμη πιο σκληρά μέτρα

Αν δηλαδή καταγραφεί τις επόμενες δύο εβδομάδες του peak της κρίσης, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων και ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας, τότε η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να λάβει πιο σκληρά μέτρα. Όπως π.χ. αυτό της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, ούτε και με τις σχετικές άδειες, για ορισμένες ώρες της ημέρας.

Για παράδειγμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς, δηλαδή γενική απαγόρευση, τις νυκτερινές ώρες ή ώρες που παρατηρείται αιχμή της κίνησης με διάφορα προσχήματα.  Στην Πολιτική Προστασία, αλλά και στους επιστήμονες, δεν άρεσε καθόλου η χαλάρωσης της καραντίνας από την πλευρά των πολιτών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ειδικά χθες, λόγω της ηλιοφάνειας, πολύς κόσμος πήγε στις παραλίες και σε πάρκα για να… ασκηθεί, έστω και φορώντας κάποιοι μάσκες.

Η παράταση της απαγόρευσης μέχρι το Πάσχα αποφασίστηκε γιατί στην κυβέρνηση φοβούνται ότι σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων ο κόσμος θα σπεύσει να φύγει για την επαρχία με αποτέλεσμα να «ξεφύγει» ο κορωνοϊός.

Ή θα θελήσει να επισκεφτεί τις εκκλησίες και τα μοναστήρια με αφορμή την κορύφωση του Θείου Δράματος τη Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση στην Πολιτική Προστασία να προκαλέσουν συνωστισμό, τόσο στα χωριά όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι, όσο και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments