Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 56 νέα κρούσματα σήμερα – 1. 212 συνολικά – 43 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 56 νέα κρούσματα σήμερα – 1. 212 συνολικά – 43 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 43 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 56 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 1.212.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Όλο και πληθαίνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι νεκροί στη χώρα μας. Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 56 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.212  Όπως είπε 72 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

Μέση ηλικία  των θανάτων είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. Τι είπε ο λοιμωξιολόγος για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η μέση ηλικία  των θανάτων είναι τα 65 έτη ενώ  αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας. Είπε ακόμη πως εγκρίθηκε η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. «Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

Αυξάνεται η λίστα των ανθρώπων που χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Στους 43 (32 άνδρες και 11 γυναίκες) έφτασε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με πιο πρόσφατη ενημέρωση

Ο 43ος νεκρός είναι ένας άνδρας 58 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη με υποκείμενα νοσήματα. Τα τρία από τα τέσσερα σημερινά θύματα του ιού νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, από τους οποίους οι δύο εκτός ΜΕΘ. Αναλυτικότερα, ο 42ος έφυγε από τη ζωή με υποκείμενα νοσήματα μολυσμένος από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή ακόμη ένας 65χρονος από την Ξάνθη με υποκείμενα νοσήματα και ένας 56χρονος άνδρας από την Καστοριά. Ο άτυχος 56χρονος νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι επτά άνθρωποι στην Ελλάδα με τελευταία μια 76χρονη από τη Λέσβο που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments