Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: 7 νεκροί – Αυξάνονται τα κρούσματα, έφτασαν τα 230

Κύπρος κορωνοϊός: 7 νεκροί – Αυξάνονται τα κρούσματα, έφτασαν τα 230
Κύπρος κορωνοϊός: Tο θύμα είναι ένας άνδρας 77 ετών ο οποίος έχασε την μάχη με τον φονικό ιό ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων στα επτά.

Κύπρος κορωνοϊός:  Το έβδομο θύμα είναι ένας άνδρας 77 ετών. Παράλληλα αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και στην Κύπρο τα οποία σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση ανέρχονται στα 230 περιλαμβανομένων των πέντε κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις, ενώ ανακοινώθηκαν άλλα 16 ασθενείς. Οι θάνατοι στην Κύπρο έχουν φτάσει τους επτά, εκ των οποίων μία γυναίκα και έξι άντρες. Τα 130 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.212 ενώ οι νεκροί τους 43 εντείνοντας την ανησυχία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 56 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.212  Όπως είπε 72 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η μέση ηλικία των θανάτων είναι τα 65 έτη ενώ  αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

Είπε ακόμη πως εγκρίθηκε η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. «Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments