Οικονομία

Όμιλος Σαράντη: Η ελληνική πολυεθνική στα καταναλωτικά προϊόντα

Όμιλος Σαράντη: Η ελληνική πολυεθνική στα καταναλωτικά προϊόντα
Ο Όμιλος Σαράντη, με έδρα την Αθήνα και ιστορία άνω των 50 ετών, αποτελεί μια από τις ηγετικές εταιρείες στην παραγωγή και εμπορία καταναλωτικών προϊόντων.

Ο όμιλος Σαράντη αποτελεί μία από τις ηγετικές εταιρίες στην παραγωγή και εμπορία καταναλωτικών προϊόντων. Ιδρύθηκε από τον Γρηγόρη Σαράντη στην Κωνσταντινούπολη το 1930 και από το 1956 και μέχρι σήμερα, ο όμιλος εδρεύει στην Αθήνα. Η δραστηριότητα του Ομίλου επικεντρώνεται στους κλάδους των καλλυντικών και αρωμάτων, προϊόντων προσωπικής φροντίδας & περιποίησης, προϊόντων οικιακής χρήσης καθώς και προϊόντων Υγείας & Φροντίδας, προσφέροντας σε κάθε κατηγορία ευρέως αναγνωρισμένα σήματα.

Ο ελληνικός πολυεθνικός όμιλος διατηρεί θυγατρικές εταιρείες σε δώδεκα χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στις χώρες Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Σλοβακία, Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πορτογαλία, Ουκρανία και Ρωσία και πραγματοποιούμε εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες στην περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, τα Βαλκάνια, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Το 1965 έχουμε τη δημιουργία εργοστασιακών εγκαταστάσεων και παραγωγή των πρώτων ιδιοπαραγόμενων καλλυντικών προϊόντων PROSAR και CLOCHARD. Στις δεκαετίες 1970 και 1980 συνάπτονται νέες συνεργασίες με διεθνείς ηγετικές εταιρείες καλλυντικών, συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας με την ESTEE LAUDER COMPANIES.

Το 1994 η εταιρεία μπαίνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ έχουμε περαιτέρω ανάπτυξη στον χώρο των καλλυντικών, διείσδυση στον χώρο των προϊόντων οικιακής χρήσης (εξαγορές SANITAS, CAMEL, ΤΡΥΛΕΤ, AFROSO) και των προϊόντων υγείας και φροντίδας (εξαγορές LOBELIN, PHARMACARE). Ο ελληνικός όμιλος επεκτέινεται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω θυγατρικών εταιρειών στη Βουλγαρία (1994), Ρουμανία(1996), Σερβία 1997), F.Y.R.O.M. (1997), Πολωνία (2000).

Μέχρι το 1999 έχουμε και τη δημιουργία νέου εργοστασίου παραγωγής, με αποθηκευτικούς χώρους και κέντρο διανομής στην Ελλάδα.Το 2002, γίνεται σύναψη κοινοπραξίας με την ESTEE LAUDER HELLAS, ενώ προχωρά η εξαγορά της πολωνικής εταιρείας προϊόντων οικιακής χρήσης PACK PLAST. Παράλληλα δημιουργείται και η θυγατρική εταιρεία Sarantis Czech Republic.

Η τετραετία 2006 με 2010 περιλαμβάνει σύσταση θυγατρικής στην Ουγγαρία, εξαγορά της ρουμανικής εταιρείας καλλυντικών ELMIPLANT, εξαγορά της ουγγρικής εταιρείας προϊόντων συσκευασίας τροφίμων TRADE 90, αλλά και εξαγορά της πολωνικής μάρκας KOLASTYNA, που περιλαμβάνει προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος καθώς και προϊόντα αντηλιακής προστασίας.

Ενώ από το 2011 μέχρι και το 2013 εν μέσω κρίσης ο ελληνικός πολυεθνικός όμιλος προχωρά στην εξαγορά των προϊόντων οικιακής χρήσης DOMET στην Ουγγαρία και TOPSTAR στην Σερβία, στην εξαγορά της εταιρείας Δ. ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ Ε.Π.Ε. που δραστηριοποιείται στον κλάδο Υγείας και Φροντίδας, ενώ συνάπτει, νέες συμφωνίες αποκλειστικής αντιπροσώπευσης των καλλυντικών προϊόντων DENIM, TESORI D ORIENTE, VIDAL και LEOCREMA και του σήματος VAPONA στην Ελλάδα.

Παράλληλα προχωρά στη σύσταση νέας θυγατρικής του Ομίλου στην Βοσνία (Sarantis Banja Luka). Επίσης έχουμε νέα συμφωνία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης του οίκου LA PRAIRIE SWITZERLAND και των σημάτων COLOUR CATCHER και KEEP IT WHITE στην Ελλάδα. Και επεκτείνεται η συνεργασία με την εταιρεία SPOTLESS GROUP για την αντιπροσώπευση σημάτων της σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Το 2014 έχουμε τη σύσταση νέας θυγατρικής του Ομίλου στην Πορτογαλία (Sarantis Portugal), την εξαγορά της Τσεχικής εταιρείας καλλυντικών σημάτων ASTRID T.M. και την εξαγορά από την Procter & Gamble της δραστηριότητας του NOXZEMA στην Ελλάδα.

Το 2015 ο Όμιλος Σαράντης προχωρά στην εξαγορά από την Procter & Gamble της δραστηριότητας του AVA στην Ελλάδα, στην αποκλειστική συμφωνία διανομής του προϊόντος WASH & GO, αλλά και στην εξαγορά της Πολωνικής εταιρείας προιόντων συσκευασίας POLIPAK. Το 2018 ο Όμιλος Σαράντη ολοκλήρωσε την εξαγορά των καλλυντικών προϊόντων INDULONA που διαθέτουν σημαντική παρουσία στην Σλοβακία και στην Τσεχία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments