Πολιτική

Κορωνοϊός Αυγενάκης υφυπουργός: Δίνει το 50% του μισθού του στην μάχη κατά του ιού

Κορωνοϊός Αυγενάκης υφυπουργός: Δίνει το 50% του μισθού του στην μάχη κατά του ιού
Κορωνοϊός Αυγενάκης υφυπουργός: Την απόφαση να προσφέρει μέρος του μισθού του στην μάχη κατά του κορωνοϊού γνωστοποίησε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Κορωνοϊός Αυγενάκης υφυπουργός: Στην απόφαση να δώσει το 50% του μισθού του στην μάχη που δίνεται κατά του κορωνοϊού προχώρησε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός αθλητισμού ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, γνωστοποιώντας την απόφασή του με μήνυμα στο Twitter.

«Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Επικροτώ την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και ανταποκρίνομαι άμεσα στο κάλεσμά του», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του facebook κάλεσε όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του ιού. Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για παρακράτηση του 50% της βουλευτικής αποζημίωσης ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα και εκφράστηκε από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την διεύρυνε ώστε στην ίδια κίνηση να προχωρήσουν και οι ευρωβουλευτές και οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί. Συνολικά, στην πρωτοβουλία μετέχουν οι 158 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, οι 7 ευρωβουλευτές και τα 20 εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό της συνεισφοράς για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε περίπου 4.000 – 4.500 ευρώ και αφορά το ήμισυ της αποζημίωσης για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Το ποσό θα καταβάλλεται από τους ίδιους τους βουλευτές σε ειδικό λογαριασμό του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ΑΕ). Πρόκειται για οργανισμό που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και τα χρήματα θα διατεθούν για αφορά υγειονομικού υλικού αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments