Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σε καραντίνα η Μεσοποταμία Καστοριάς
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μέχρι 14 Απριλίου απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τη δημοτική ενότητα παρά μόνο για τροφοδοσία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την αυστηρή τήρηση των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, έκανε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και είμαστε έτοιμοι για όλα τα μέτρα που θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό συνέβη και στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που κλείνει για 14 ημέρες. Απαράδεκτη η εικόνα που είδαμε στις τράπεζες σήμερα», είπε.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνει πλέον σε καραντίνα η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας στην Καστοριά, ενώ τόνισε πως επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πέντε δήμους. Συγκεκριμένα, σε καραντίνα από απόψε στις 20:00 λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου μπαίνει η δημοτική ενότητας Μεσοποταμίας του Δήμου Καστοριάς μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου.

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 8:00 ισχύουν για τους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για τους εξής λόγους: κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, η μετάβαση σε τελετή, η σύντομη μετακίνηση για σωματική άσκηση η για τις ανάγκες κατοικίδιων για 15 λεπτά. Επιπλεόν, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας δυο λαϊκών αγορών στον δήμο Ιλίου γιατί παραβίαζαν τους όρους. Πρόκειται για τις λαϊκές της οδού Αιακού και της οδού Χίου.

Οι ανακοινώσεις:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments