Διεθνή

Κορονοϊός Βέλγιο: 12χρονη πέθανε από τον ιό – Αναστάτωση στις Αρχές

Κορονοϊός Βέλγιο: 12χρονη πέθανε από τον ιό – Αναστάτωση στις Αρχές
Κορονοϊός Βέλγιο: Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορονοϊού στο Βέλγιο.

Κορονοϊός Βέλγιο: Ένα κορίτσι 12 ετών πέθανε στο Βέλγιο από τον κορονοϊό, γνωστοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του καθημερινού απολογισμού της πανδημίας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση.

“Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει”, δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους των αρχών.Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορονοϊού στο Βέλγιο, όπου 705 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία υπενθυμίζεται πως στο Βέλγιο τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 12.775, ενώ οι νέοι θάνατοι είναι 192.

 Η κατάσταση στη Γερμανία

Ακύρωση απολυτηρίων εξετάσεων, επίταξη γιατρών, νοσηλευτών και υποδομών και συγκέντρωση υγειονομικού υλικού προβλέπει μεταξύ άλλων η ειδική νομοθεσία που πρόκειται να υποβληθεί, την Τετάρτη 1 Απριλίου, προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, με στόχο την καλύτερη διαχείριση μελλοντικών κρίσεων όπως αυτή του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ραδιοτηλεόρασης Δυτικής Γερμανίας (WDR), το σχέδιο νόμου αναφέρεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επιδημίας», την οποία μπορεί να κηρύξει είτε το Ομοσπονδιακό είτε το τοπικό Κοινοβούλιο και προβλέπει την αύξηση των δυνατοτήτων των νοσοκομείων, την εξασφάλιση «κανονικών τιμών» για την προμήθεια φαρμάκων και ειδών προστασίας σε επιχειρήσεις μέσω της συγκέντρωσης αποθεμάτων, την δυνατότητα επίταξης γιατρών και νοσηλευτών, την ευχέρεια του τοπικού υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει ή να αναβάλει εξετάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και την δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η πρόταση νόμου, η οποία προετοιμάστηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Φιλελευθέρων (FDP) υπό τον Άρμιν Λάσετ ο οποίος διαθέτει πλειοψηφία μίας έδρας στο τοπικό Κοινοβούλιο, ήδη αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο κρατίδιο, Τόμας Κουτσάτι, κάνει λόγο για περιορισμό ατομικών ελευθεριών και νομοθεσία που συνιστά παραβίαση του Συντάγματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments