Διεθνή

Κορωνοϊός Ιράν: Η Ευρώπη έστειλε ιατρικό υλικό

Κορωνοϊός Ιράν: Η Ευρώπη έστειλε ιατρικό υλικό
Κορωνοϊός Ιράν: Ο κορωνοϊός έχει πλήξει σκληρά το Ιράν, το οποίο έχει πάνω από 40.000 κρούσματα και 2.757 νεκρούς.

Κορωνοϊός Ιράν: Η Ευρώπη απέστειλε ιατρικό υλικό στο Ιράν στο πλαίσιο του μηχανισμού Instex που επιτρέπει την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων και ο οποίος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνουν ότι ο Instex πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του συνδιαλλαγή και επέτρεψε την εξαγωγή ιατρικού υλικού από την Ευρώπη προς το Ιράν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει στις 14 Μαρτίου ότι το Ιράν παρέλαβε ιατρικό εξοπλισμό ή οικονομική βοήθεια από χώρες όπως η Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, το Κατάρ, η Ρωσία και η Τουρκία.

Η κυβέρνηση και ο πληθυσμός του Ιράν «δεν ξεχνούν ποτέ τους φίλους στους δύσκολους καιρούς» είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος.

Το Ιράν πλήττεται σκληρά από την επιδημία του κορωνοϊού που έχει προσβάλει περισσότερους από 40.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο 2.757. Ο μηχανισμός Instex δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2019 από τους Ευρωπαίους για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν με την αποφυγή χρησιμοποίησης του δολαρίου. Ο Instex επιτρέπει στο Ιράν να συνεχίσει να πωλεί πετρέλαιο και να εισάγει άλλα προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments