Διεθνή

Ο κορωνοϊός παραμένει επί ώρες στα δωμάτια

Ο κορωνοϊός παραμένει επί ώρες στα δωμάτια
Κορωνοϊός δωμάτια: Για ώρες μπορεί να παραμείνει στα δωμάτιο ο κορωνοϊός σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα

Κορωνοϊός δωμάτια: Ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω αέρος και να παραμείνει στα δωμάτια επί ώρα, αφότου έχουν εγκαταλείψει τον χώρο οι ασθενείς. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο ιός μπορεί για ώρες να επιζήσει στον αέρα.

Ίχνη του κορωνοϊού εντοπίστηκαν, επιπλέον, σε νοσοκομειακούς διαδρόμους έξω από τα δωμάτια ασθενών, όπου γιατροί και νοσηλευτές μπαινόβγαιναν.

Δεδομένης της κατάστασης, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα συστήνουν στο προσωπικό του τομέα Υγείας να διαθέτει τον απαραίτητο προστατευτικό ρουχισμό. Σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού ανά τον κόσμο έχουν ξεπεράσει τις 800.000 και οι θάνατοι τις 38.000, οι επιστήμονες εργάζονται ολοένα και πιο εντατικά πάνω στην κατανόηση του τρόπου μετάδοσης του ιού από τον αέρα.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα βασίστηκε σε δείγματα που έλαβε από έντεκα δωμάτια ασθενών. Οι ερευνητές εντόπισαν, τότε, σωματίδια στον αέρα τόσο μέσα στα δωμάτια όσο και στους διαδρόμους έξω από αυτά. Όπως προκύπτει, από το επιστημονικό πόρισμα, ο ιός έχει τη δυνατότητα να μολύνει, σε απόσταση περίπου ενός μέτρου από τον αέρα, ενώ μεταδίδεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν έρθει σε άμεση επαφή με ασθενείς.

Ελλάδα: 82 νέα κρούσματα σήμερα – 1.314 συνολικά – 49 νεκροί

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 82 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.314. Όπως είπε 85 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρας. Το 57% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα. Έξι άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments