Διεθνή

“Ονειρευόμαστε την ημέρα που θα επιστρέψουμε μετά τον κορωνοϊό”, λέει Έλληνας που ζει στον Καναδά

“Ονειρευόμαστε την ημέρα που θα επιστρέψουμε μετά τον κορωνοϊό”, λέει Έλληνας που ζει στον Καναδά
Ο Ομογενής Σταύρος Λαδόπουλος που ζει στον Καναδά περιγράφει τη ζωή στο Τορόντο σήμερα που ο κορωνοϊός "χτυπάει" ανελέητα ολόκληρο τον κόσμο.

Εκατομμύρια Έλληνες ομογενείς βιώνουν με το δικό τους τρόπο, στον τόπο που ζουν την πανδημία του κορωνοϊού. Στον Καναδά οι πολίτες ακολουθούν το μέτρο “Μένουμε σπίτι” όπως και στην Ελλάδα και έτσι οι δρόμοι έχουν αδειάσει, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με τηλεργασία ενώ ο κόσμος παραμένει ανήσυχος και προβληματισμένος. Τα όσα ισχύουν στον Καναδά είναι ίδια ακριβώς με αυτά που βιώνουμε στην Ελλάδα, όπως περιγράφει στο voucherergasia.gr ο Ηρακλειώτης Σταύρος Λαδόπουλος, ο οποίος μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Τορόντο, έχοντας αποκτήσει τη δική του οικογένεια.

Ο ίδιος περιγράφει μάλιστα και τις πρώτες αντιδράσεις, λέγοντας πως υπήρξε ένας μικρός… πανικός, με τους πολίτες να τρέχουν να αδειάσουν τα ράφια του σούπερ μάρκετ. «Αν και καθυστερήσαμε λίγο να συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, πολίτες και κράτος ανταποκρίθηκαν στα εισερχόμενα νέα από άλλες χώρες και αρχίσαμε όλοι μαζί να λαμβάνουμε τα μέτρα μας κατά της παγκόσμιας κατάρας.

Μένουμε όλοι σπίτια μας, δεν πάμε πουθενά εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη. Στα σούπερ μάρκετ, σαν γνήσιοι ακόλουθοι του «τρέντινγκ», τρέξανε όλοι και καθάρισαν τα ράφια από χαρτί υγείας, κάθε λογής ρύζι, φάρμακα και αντισηπτικά. Μετά ξεμείναμε και από σαπούνια. Σταδιακά βέβαια, ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, και τώρα υπάρχουν απ’ όλα. Με περιορισμό ανα καταναλωτή», αναφέρει ο ίδιος.

Ο κ. Λαδόπουλος, επειδή αγαπά την οδήγηση και είναι λάτρης των αυτοκινήτων, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην αγαπημένη του ενασχόληση σε σχέση με τον…κορωνοϊό. «Οι δρόμοι είναι άδειοι, θα ήταν τέλεια η οδήγηση, εάν είχαμε κάπου να πάμε. Και η βενζίνη είναι πάμφθηνη, αχρείαστη φυσικά. Ο περισσότερος κόσμος φοβάται, υπάρχουν όμως και οι αλαζόνες που για χάρη των σόσιαλ μίντια γλύφουν χερούλια στο μετρό. Ζωή σε μας!»

Αντέχει το σύστημα Υγείας

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στις Δομές Υγείας των χωρών που βιώνουν την επέλαση του κορωνοϊού, αλλά και το πως ανταποκρίνεται το σύστημα Υγείας της Ελλάδας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ό,τι λέει ο κ. Λαδόπουλος για το σύστημα του Καναδά. «Το ιατρικό σύστημα κρατάει γερά. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό φροντίζουν πρώτα την δική τους υγεία και μετά των άλλων. Όπως και στο αεροπλάνο, πρέπει να βάλει η μάνα τη μάσκα οξυγόνου πρώτη και του παιδιού μετά.

Τα νοσοκομεία δεν κάνουν τεστ, ούτε δέχονται ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη νοσηλείας. Το μήνυμα είναι απλό – «μείνετε σπίτι, μακριά από άλλους». Εάν χρειαστεί, υπάρχουν εξωτερικά προκάτ κτίρια για τεστ. Δεν αφήνουν τον κορωνοϊό να ζευγαρώσει με την κοινή γρίπη». Σημειώνεται ότι και στον Καναδά τα σχολεία είναι κλειστά και η διδασκαλία γίνεται διαδικτυακά μέχρι νεοτέρας, όπως και οι δουλειές αυτών που μπορούν σημειώνει ο κ. Λαδόπουλος που κλείνει λέγοντας πως:

«Όλοι μαζί κοιτάμε τα στατιστικά και δίπλα τα ημερολόγια. Ονειρευόμαστε την ημέρα που θα μας ανακοινώσει κάποιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, με αυξημένη φυσικά την ευγνωμοσύνη προς την ζωή και τις πραγματικές αξίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments