Πολιτισμός

Elvis Costello κορωνοϊός: Με ένα τραγούδι στη μάχη κατά του ιού ο Βρετανός

Elvis Costello κορωνοϊός: Με ένα τραγούδι στη μάχη κατά του ιού ο Βρετανός
Elvis Costello κορωνοϊός: Ο Βρετανός μουσικός με τα τραγούδια του ρίχνεται στη μάχη κατά του ιού.

Elvis Costello κορωνοϊός: Σε εκούσια απομόνωση εδώ και δύο εβδομάδες στο σπίτι του στο Βανκούβερ του Καναδά, ο Elvis Costello πήρε την κιθάρα του και τραγούδησε το «(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding». Βιντεοσκοπήθηκε για το Artists4NHS και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την NHS, τη βρετανική δημόσια υπηρεσία υγείας που δέχεται το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το διάρκειας 42 λεπτών βίντεο ανοίγει με την περφόρμανς του κλασικού τραγουδιού του Κοστέλο και, στη συνέχεια, ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός μιλά για την κρίση του κορωνοϊού: «Μπορείτε να δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πώς θα συνεισφέρετε. Σχεδόν όλα όσα μπορείτε να κάνετε που συμβάλλουν στη λύση αντί να επιτείνουν το πρόβλημα είναι, όπως ξέρετε, το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε. Δεν χρειάζεστε εμένα να σας το πω». Κάποια στιγμή δείχνει προς μια φωτογραφία του Λούις Άρμστρονγκ. «Πίσω μου είναι ο αγαπημένος μου επαναστάτης στη μουσική, που μας φυλάει» λέει.

Elvis Costello: Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1954 στο Λονδίνο ως Ντίκλαν Πάτρικ ΜακΜάνους. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο προέρχεται από το μικρό όνομα του Έλβις Πρίσλεϊ και από το επώνυμο “Κοστέλο” που χρησιμοποιούσε ο επίσης μουσικός πατέρας του. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 και το 1977 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο “My Aim Is True”, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Rolling Stone ως ένας από τους καλύτερους της χρονιάς.Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε δίσκους είτε ατομικά, είτε συνεργαζόμενος με τα συγκροτήματα The Attractions και The Imposters.

Έχει κερδίσει ένα βραβείο Γκράμι και έχει προταθεί για δύο βραβεία BRIT. Επίσης, έχει γράψει τραγούδια για τον κινηματογράφο, όπως το “She” (Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ) και το “Scarlet Tide” (Επιστροφή στο Cold Mountain). Για το δεύτερο έλαβε υποψηφιότητα μαζί με τον Τ Μπον Μπέρνετ για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού. Το 2003 εισήχθη μαζί με τους The Attractions στο Rock and Roll Hall of Fame και την επόμενη χρονιά το Rolling Stone τον κατέταξε 80ο στους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Το 2003 νυμφεύθηκε τη μουσικό Νταϊάνα Κραλ στο κάστρο του Έλτον Τζον και το 2006 απέκτησαν δύο δίδυμους γιους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments