Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας νέα μέτρα: Στο “τραπέζι” πιο σκληρά μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας νέα μέτρα: Στο “τραπέζι” πιο σκληρά μέτρα
Απαγόρευση κυκλοφορίας νέα μέτρα: Χρονικό πλαφόν στις μετακινήσεις, όριο στα SMS, "απαγορευτικό" το βράδυ - Δεν αποκλείεται η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας νέα μέτρα: Οι ανακοινώσεις για νέα περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν κυρίως την κυκλοφορία των πολιτών, φαίνεται πως είναι πλέον θέμα ημερών. Οι ουρές στις τράπεζες αλλά και οι εικόνες από την παραλία Θεσσαλονίκης ταρακούνησαν την κυβέρνηση που αντιλαμβάνεται πως κάποιοι εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με τους κανόνες, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις αλλά και τα πρόστιμα που πέφτουν “βροχή”. 

Στέλιος Πέτσας: Θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια τόσο μαζική πανδημία, που δημιουργεί την ανάγκη σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να τρέξει ταυτόχρονα στο νοσοκομείο», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Σκάι”, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Τόνισε ότι «σε εμάς επαφίεται αυτό το καλό αποτέλεσμα να συνεχιστεί ώστε να έχουμε μια συλλογική νίκη» και προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων μόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση φαινομένων υπερβολικής διόγκωσης του χρόνου για μια δραστηριότητα έξω από το σπίτι με αυστηρότερους ελέγχους όπως και προσπάθεια στην κατεύθυνση του να γίνονται συντεταγμένα οι βασικές μετακινήσεις.

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το έντυπο για τις έξι επιλογές που έχει, τρεις φορές την ημέρα. Συνδυάζουμε την έξοδο μας για το σουπερμάρκετ, το φαρμακείο, τον φούρνο της γειτονιά μας και γυρίζουμε σπίτι μας. Αυτή είναι η μόνη αποτελεσματική άμυνα αυτή τη στιγμή. Και στο έντυπο και στο 13033 υπήρξε μια κατάχρηση από τους λίγους. Οι πιο πολλοί συμμορφώνονται ευλαβικά. Αλλά και αυτοί οι λίγοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Γι’ αυτό θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο αυτό». Ο κ. Πέτσας επισήμανε επίσης ότι υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα με τις ουρές στις τράπεζες το τελευταίο διήμερο και υπενθύμισε ότι υπάρχει 10ήμερη αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός, είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων για αγορά τροφίμων μέχρι 4 φορές την εβδομάδα. Καθημερινή άσκηση μία έως δύο ώρες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και κυρίως τις βραδινές ώρες.

“Κάποιοι συμπολίτες μας μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται, τόσο εκείνοι, όσο και οι οικογένειές τους. Σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη η αστυνομία, όμως πρέπει να καταλάβουν οι ίδιοι, τι μπορεί να κοστίσουν τέτοιες ενέργειες. Γιατί δεν γίνεται δίπλα σε κάθε απερίσκεπτο πολίτη, να υπάρχει και ένας αστυνομικός” σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι θα συμβεί το Πάσχα

Όσον αφορά το γιορτασμό του Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να γιορτάζουμε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τους παραδοσιακούς τρόπους έκφρασης της πίστης μας. Αυτή τη χρονιά, είναι διαφορετικά. Θα μείνουμε μέσα». Ανέφερε ταυτόχρονα ότι υπάρχει μια συζήτηση με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το ενδεχόμενο από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Πάσχα να γίνουν οι Λειτουργίες στις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών. «Είναι κάτι το οποίο το συζητάμε. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Το πιο σύνθετο ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι το Άγιο Φως. Είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments