Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 81 νέα κρούσματα σήμερα – 1.415 συνολικά – 50 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 81 νέα κρούσματα σήμερα – 1.415 συνολικά – 50 νεκροί [infographic]
Στους 50 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ενώ ακόμη 81 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 1.415

Αυξάνεται συνεχώς η λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των νεκρών στη χώρα μας. Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, 81 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.415. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία απεικονίζονται και στο παρακάτω infographic.

«Θεωρητικά κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί», είπε ο κ. Τσιόδρας

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ακόμα ότι από τους 50 θανάτους οι 38 είναι ανδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ. Επιπλέον ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά. 

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα:

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Όσον αφορά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως παραμένει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Όπως είπε, απέπλευσε από το Τσεσμέ της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου με προορισμό την Ισπανία όπου θα λειτουργούσε ως πλωτό ξενοδοχείο, ωστόσο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Επετράπη παράλληλα ο ανεφοδιασμός του και είχε ξεκινήσει η διαδικασία του επαναπατρισμού των 383 επιβαινόντων, ωστόσο υπήρξε ενημέρωση για κρούσμα στο πλοίο. Προκειται για έναν 73χρονο Ελβετό υπήκοο μέλος του πληρώματος. Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση, όπως και οι στενές επαφές του. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες χωρίστηκαν σε ομάδες υψηλού, μεσαίου και χαμηλού κινδύνου, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις για την πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι την ηθική της ατομικής ευθύνης την έχουμε κάνει όλοι πράξη. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα κάποιοι λίγοι αδιαφορούν και θέτει σε κίνδυνο αυτήν την τεράστια προσπάθεια. «Προειδοποιούμε τους αδιάφορους και απερίσκεπτους ότι δεν θα ανεχθούμε την στάση τους. Δεν είναι θέμα μαγκιάς και δεν θα κάνουμε κανένα βήμα πίσω. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι άμεσα θα απαγορευθούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προστασία των νησιωτών. Είπε ακόμα ότι σήμερα ήταν βελτιωμένη η εικόνα στις λαϊκές αγορές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments