Οικονομία

ΜΕΓΑ: Φροντίδα για την Ελλάδα

ΜΕΓΑ: Φροντίδα για την Ελλάδα
ΜΕΓΑ: Η ΜΕΓΑ Α.Ε. είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1980

ΜΕΓΑ: Η ΜΕΓΑ, ιδρύθηκε το 1980 από τον Κωνσταντίνο Βιτουλαδίτη και ξεκίνησε ως εταιρεία παραγωγής ωτοκαθαριστών και σταδιακά ολοκλήρωσε την παρουσία της σε όλους τους τομείς προϊόντων προσωπικής υγιεινής, πραγματοποιώντας τις ανάλογες επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και συστήματα ποιοτικού ελέγχου.

Είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες προϊόντων προσωπικής υγιεινής στην Ευρώπη, διαθέτοντας ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην Αττική συνολικής έκτασης 63.000 m2. Ένα χρόνο αργότερα παρουσίασε τις σερβιέτες Cloé.

Ο κ. Βιτουλαδίτης κατάλαβε από την τεράστια επιτυχία των Cloé ότι ο δρόμος ήταν ανοιχτός για έξυπνες κινήσεις. Ήδη από το 1982 και το 1983 είχε παρουσιάσει δύο πρωτοποριακά για την ελληνική αγορά προϊόντα: Αρχικά τα μωρομάντηλα BabyCare και στη συνέχεια τα υγρά αντισηπτικά χαρτομάντηλα Wet Hankies.

Το 1986 η εταιρεία λάνσαρε ένα ακόμη επαναστατικό προϊόν, το υδρόφιλο βαμβάκι ΜΕΓΑ, που επίσης βρέθηκε σύντομα στην κορυφή της αντίστοιχης αγοράς, μια θέση που διατηρεί μέχρι σήμερα. Αλλά ήταν το 1991, με τα σερβιετάκια Everyday, που η εταιρεία σημείωσε την πιο μεγάλη της επιτυχία. Άλλο ένα πρωτοπόρο για την ελληνική αγορά προϊόν, σε πολύ καλή τιμή για την άριστη ποιότητά του, δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει την πρώτη θέση της αγοράς –που επίσης διατηρεί μέχρι σήμερα.

Με αγαπημένες μάρκες εμπιστοσύνης, όπως: Sani Sensitive, Tipers, ΜΕΓΑ, EveryDay, Pom Pon, BabyCare, Babylino, Wet Hankies, που κατέχουν ισχυρές ή και ηγετικές θέσεις στην ελληνική αγορά, έχει χτίσει μια ξεχωριστή σχέση εμπιστοσύνης με τον σύγχρονο καταναλωτή. Τόσο ξεχωριστή όσο και η πρόταση της ΜΕΓΑ στην προσωπική υγιεινή: μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, σχεδιασμένη για να απαντά στις ανάγκες προσωπικής φροντίδας καταναλωτών κάθε ηλικίας, με απόλυτη αρχή την μέγιστη φιλικότητα προς το δέρμα.

Πίσω από κάθε προϊόν βρίσκονται χρόνια ερευνών, προσεκτικός σχεδιασμός και πάνω απ’ όλα, υψηλή ποιότητα με ανώτερες πρώτες ύλες και εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου. Η επένδυση της ΜΕΓΑ στην έρευνα και την τεχνολογία, δεν σταματά ποτέ.

Αφουγκράζεται τις ανάγκες και μεριμνά άμεσα για την απόκτηση της πιο σύγχρονης τεχνολογικής δομής, για να προσφέρει τα κατάλληλα προϊόντα γι’ αυτές. Επενδύοντας σταθερά σε υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, εξελιγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και πολύτιμη τεχνική εμπειρία στην κατηγορία της.

Δεν είναι τυχαίο, ότι διαθέτει την πρώτη μηχανή στην Ελλάδα για την παραγωγή εσωρούχων ακράτειας, για την παραγωγή των Sani Pants. Η ΜΕΓΑ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη για το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, τους προμηθευτές και συνεργάτες της αλλά και το εξωτερικό, οπού η παρουσίαση της πλέον εκτείνεται σε 4 ηπείρους, αφού αναζητά πάντα τη βέλτιστη πρόταση: την άριστη ποιότητα, τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, το πιο φιλικό για το δέρμα υλικό, την καινοτομία που θα της επιτρέψει να προσφέρει ακόμη καλύτερα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Γι΄αυτό, χαίρει της εμπιστοσύνης ελληνικών και ξένων αλυσίδων, τόσο για τα επώνυμα προϊόντα της, όσο και για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Επιπλέον, η εταιρεία μας έχει αναλάβει την παραγωγή επώνυμων προϊόντων πολυεθνικών εταιρειών-κολοσσών στον τομέα ατομικής υγιεινής (contract manufacturing) – συχνά, μάλιστα, με εξαιρετικά υψηλές απαιτήσεις σχεδιασμού (βιο-διασπώμενα, προϊόντα με εξαιρετικές ιδιότητες φιλικότητας προς το δέρμα, 100% Cotton, κλπ.).

Με πολύτιμο βοηθό τη μακρόχρονη εμπειρία της στον τομέα προϊόντων προσωπικής υγιεινής, η ΜΕΓΑ χτίζει στρατηγικές συνεργασίες στο εξωτερικό, κατακτώντας χρόνο με το χρόνο νέες αγορές και επιβεβαιώνοντας ότι η άριστη ποιότητα και ο καινοτομικός σχεδιασμός μπορούν να έχουν Ελληνική ταυτότητα, αλλά και διεθνές διαβατήριο.

Για τη ΜΕΓΑ, η επιχειρηματικότητα και η κοινωνική ευθύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί ακόμη ένα βασικό συστατικό της εταιρικής της κουλτούρας και αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Μέσω της εφαρμογής του Προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης, με κύριους άξονες την Αγορά, τους Εργαζομένους, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, η εταιρεία εδραιώνει καθημερινά την παρουσία της ως «ενεργός πολίτης», προσφέροντας έτσι σημαντικά οφέλη σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η ΜΕΓΑ αφουγκράζεται πάντα με προσοχή τις ανάγκες της κοινωνίας και επιδιώκει να βρίσκεται διαρκώς ανθρώπινα δίπλα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η εταιρία σχεδιάζει και υλοποιεί πανελλαδικά, πολυδιάστατα προγράμματα με συστηματικότητα και διαχρονικότητα, παρέχοντας ουσιαστική υποστήριξη στη Τρίτη Ηλικία.ς, επιβεβαιώνοντας ότι η καινοτομία και η ποιότητα μπορούν να έχουν ελληνική ταυτότητα, αλλά και διεθνές διαβατήριο.

Ο όμιλος έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων, EUROCERT A.E. με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», αποδεικνύοντας πως αποτελεί 100% ελληνική επιχείρηση. Οι προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρούνται για να επιτευχθεί η πιστοποίηση είναι: η εταιρία να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, να παράγει ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, να έχει την έδρα της στην Ελλάδα, να απασχολεί Ελληνικό εργατικό δυναμικό και να έχει σημαντική ενεργό κοινωνική δράση, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό τόσο στην ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας όσο και της κοινωνίας γενικότερα. Η ΜΕΓΑ κρίθηκε ότι πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments