Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα θα εξετάσει σήμερα η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών

Μεταναστευτικό: Την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα θα εξετάσει σήμερα η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών
Μεταναστευτικό: Θα συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη εκπρόσωποι από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Προεδρία της ΕΕ, την Frontex και τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Μεταναστευτικό: Την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα θα εξετάσει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Προεδρίας της ΕΕ, της Frontex και του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ευρωκοινοβουλίου, «παρά τη διαφαινόμενη ελάττωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνονται οι ανησυχίες για τις δραματικές συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι αιτούντες άσυλο στις υπερπλήρεις δομές στα νησιά του Αιγαίου, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του COVID-19».

Εισηγητές από την ελληνική κυβέρνηση θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Επίσης, θα τοποθετηθούν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, και η υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Κροατίας, Τερεζίγια Γκρας, εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν και ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, ο επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA), Μάικλ Ο Φλάχερτι, καθώς και ευρωβουλευτές- μέλη της επιτροπής LIBE.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments