Διεθνή

Πολύ σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Κύπρος

Πολύ σκληρά μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Κύπρος
Η Κύπρος ανακοίνωσε πολύ σκληρά μέτρα στη μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός άπλωσε τα πλοκάμια του στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα για το τι μπορεί να γίνει αν μια χώρα δεν πάρει τα κατάλληλα μέτρα είναι η Ιταλία. Τα παράδειγμα των Ιταλών οδήγησε πολλές χώρες να πάρουν αυστηρά μέτρα πριν να είναι αργά. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα με κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει νέα αυστηροποίηση της επόμενες ημέρες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά σενάρια για τις αλλαγές που θα γίνουν. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Κύπρος που πρόσφατα ανακοίνωσε νέα σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Οι 8 νεκροί και τα 214 καταγεγραμμένα κρούσματα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, λοιπόν, «ώθησαν» την κυβέρνηση να προβεί στις εξής 5 κινήσεις:

  • Απαγόρευση της όποιας μετακίνησης από τις 9:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 π.μ. της επομένης για όλες τις ημέρες, πλην όσων κατέχουν το έντυπο βεβαίωσης κυκλοφορίας εργαζομένου.
  • Η μετακίνηση του κάθε ατόμου με συμπλήρωση του απαραίτητου εγγράφου ή με την αποστολή SMS μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο μία φορά τη μέρα. Το έντυπο, μάλιστα, θα αξιοποιείται μόνο από πολίτες άνω των 65 ετών. Όλοι οι υπόλοιποι θα στέλνουν SMS.
  • Το πρόστιμο για τους παραβάτες αυξάνεται και από τα 150 ευρώ πηγαίνει στα 300.
  • Από σήμερα το πρωί (Πέμπτη 2/4) απαγορεύεται η σύναξη προσώπων στην οποιαδήποτε οικία, πέραν όσων διαμένουν νομίμως (είτε είναι δικό τους το σπίτι, δηλαδή, είτε το νοικιάζουν) στην εκάστοτε πολυκατοικία ή μονοκατοικία.
  • Θα γίνει αξιοποίηση των παρατηρητών της κάθε γειτονιάς, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με το να φροντίζουν να τηρούνται στο ακέραιο τα μέτρα. Οι παραβάτες, φυσικά, θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

Με μια πρώτη ανάγνωση καταλαβαίνει κανείς ότι τα μέτρα είναι πολύ πιο αυστηρά σε σχέση με τα δικά μας. Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες στις επίσημες ανακοινώσεις του κ. Τσιόδρα με τον κ. Χαρδαλιά γίνεται ολοένα και πιο συχνή αναφορά σε πιθανή αυστηροποίηση, αν οι πολίτες δεν συμμορφωθούν με τα υπάρχοντα και συνεχίσουν να βγαίνουν έξω 4 και 5 φορές ημερησίως, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments