Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας νεκρός – Στους 56 ο συνολικός αριθμός στη χώρα μας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Άλλος ένας νεκρός – Στους 56 ο συνολικός αριθμός στη χώρα μας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρίτο θύμα ιού μέσα σε λίγες ώρες. Μια 72χρονη από την Εορδαία είναι 56ος θάνατος στη χώρα μας.

Κορωνοϊος Ελλάδα: Δύσκολη μέρα έχει ξημερώσει για τη χώρα μας στη μάχη που δίνει με τον ιό. Μέσα σε λίγες ώρες άλλος ένας συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για μια 72χρονη  από το Καρυοχώρι Εορδαίας. Ήταν διασωληνωμένη, και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα. Αυτός ήταν ο τρίτος θάνατος στην Ελλάδα την Παρασκευή.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ένας 78χρονος από την Ξάνθη και ακολούθησε ένας 66χρονος από την Πέλλα.  Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, ο 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο από Covid-19 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με τέσσερα από τα θύματα να προέρχονται από τον νομό Ξάνθης και ένα από τον νομό Έβρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη είναι σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου καθώς είχε κριθεί περιοχή υψηλού επιδημιολογικού συντελεστή για κορωνοϊό με βάση τα μοντέλα του ρυθμού εξάπλωσης του ιού που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Σωτήρη Τσιόδρα, συνοπτικά η κατάσταση στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.544. Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.
  • 91 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
  • Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη
  • Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται στο 3%.
  • Έχουν διενεργηθεί 18.844 εξετάσεις για κορωνοϊό (17.350 χθες).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments