Ελλάδα

Kορωνοϊός Ελλάδα: Στους 63 οι νεκροί – Άλλοι τέσσερις θάνατοι

Kορωνοϊός Ελλάδα: Στους 63 οι νεκροί – Άλλοι τέσσερις θάνατοι
Kορωνοϊός Ελλάδα: Κατέληξαν ένας 68χρονος στο νοσοκομείο "Αττικόν", δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα και ένας 41χρονος στην Πάτρα.

Kορωνοϊός Ελλάδα: Στους 63 είναι πλέον ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν το απόγευμα της Παρασκευής 3 Απριλίου ένας 68χρονος άνδρας στο νοσοκομείο “Αττικόν”, δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα και αντίστοιχα και ένας 41χρονος με βαρύ υποκείμενο νόσημα στην Πάτρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα της Πάτρας, tempo24, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής και ο 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο 41χρονος νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Έξι θάνατοι σε μία ημέρα

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τρεις θάνατοι ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Συγκεκριμένα ο πρώτος νεκρός της ημέρας ήταν ένας 78χρονος από την Ξάνθη και ακολούθησε ένας 66χρονος από την Πέλλα, ένας 52χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Αττικόν», και μια  72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας που κατέληξε τα ξημερώματα.

Νωρίτερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας ο λοιμωξιολόγος  και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίοδρας  ανακοίνωσε 99 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 1.613.  Διασωληνωμένα είναι 91 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες.

Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. 

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Ο ρυθμός εξάπλωσης είναι βραδύς και αυτό οφείλεται στα μέτρα, αλλά και σε μας, είπε. «Σιγά σιγά είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο», προειδοποίησε και συμπλήρωσε: «Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα φθάσουμε στη μέση και στην αρχή του τέλους. Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα, αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα είναι που μας σώζουν».

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μετάδοση του ιού από τις γάτες

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στα ζώα συντροφιάς και πιο συγκεκριμένα στις γάτες για τις οποίες υπήρχαν κάποιες δημοσιεύσεις που υποστήριζαν ότι μολύνονται από τον ιό και διερευνάται η πιθανότητα μετάδοσής του στον άνθρωπο. «Μια υπό δημοσιεύσει μελέτη ότι και οι γάτες μπορούν να μολυνθούν με ήπια λοίμωξη από τον ιό, όχι όμως τα σκυλιά, τα κοτόπουλα, το γουρούνια και οι πάπιες. Νομίζω ότι όσοι έχουν γάτες δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς ακόμη και αυτός ο πειραματικός τρόπος μόλυνσής τους δεν φαίνεται να σχετίζεται με την μετάδοση του ιού στον άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιόδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments