Διεθνή

Κορωνοϊός Ισπανία Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Την αλληλεγγύη της στον ισπανικό λαό εξέφρασε η Πρόεδρος

Κορωνοϊός Ισπανία Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Την αλληλεγγύη της στον ισπανικό λαό εξέφρασε η Πρόεδρος
Κορωνοϊός Ισπανία Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Την στήριξή της προς τον ισπανικό λαό που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κορωνοϊός Ισπανία Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με εντολή της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης, Βασίλης Παπαδόπουλος, επικοινώνησε σήμερα με τον Ισπανό πρεσβευτή στην Ελλάδα, Ενρίκε Βιγέρα, προκειμένου να του εκφράσει την βαθιά οδύνη της κ. Σακελλαροπούλου για τα θύματα της πανδημίας στην Ισπανία.

Τον παρακάλεσε επίσης, να μεταφέρει την αλληλεγγύη τόσο της ίδιας όσο και του ελληνικού λαού στον βασιλιά της Ισπανίας, καθώς και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Συνολικά 932 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες στην Ισπανία.

Ειδικότερα, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους συνολικά 10.935 από 10.003 που ήταν την Πέμπτη.

Μάλιστα, αυτή είναι η δεύτερη συνεχής ημέρα με περισσότερους από 900 θανάτους στη χώρα. Όσον αφορά στα κρούσματα, άγγιξαν τις 117.000 από 110.238 την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Η χώρα φοβάται ότι θα κατακλυστούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων τους.

«Δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός προστασίας» και «ο αριθμός των κλινών παραμένει ανεπαρκής», διαπίστωσε με πικρία μιλώντας στo Reuters ο Γκιγιέν ντελ Μπάριο, νοσηλευτής στη Μαδρίτη, ωστόσο σημείωσε τη μικρή μείωση της ροής στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου του. Την τάση επιβεβαίωσαν οι Aρχές: «Φαίνεται πως είμαστε ήδη πέραν της κορύφωσης της εξάπλωσης και οδεύουμε σε μείωση των νέων κρουσμάτων», εκτίμησε ο διευθυντής του Κέντρου Αντιμετώπισης Υγειονομικών Εκτάκτων Καταστάσεων, ο Δρ. Φερνάντο Σιμόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments