Lifestyle

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Είχε γίνει κούκλα και πούλησε πάρα πολύ [pics]

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Είχε γίνει κούκλα και πούλησε πάρα πολύ [pics]
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε γίνει παιδική κούκλα που έκανε τρελές πωλήσεις το 1967.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες την απόλυτη Ελληνίδα σταρ. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι το μακρινό 1967 είχε γίνει παιδική κούκλα και μάλιστα είχε πουλήσει σαν τρελή. Η εταιρία παιχνιδιών El Greco επέλεξε το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της εποχής. Μάλιστα, έκανε τα πάντα προκειμένου να την πείσει.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας  Γιώργος Βακάκης έκανε πρόταση στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά το ποσό που αξίωνε η γνωστή ηθοποιός για να μπει το “ναι” ήταν μεγάλο. Τελικά μετά από υποχωρήσεις οι δυο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία και η κούκλα της Αλίκης ξεκίνησε την παραγωγή της. Βέβαια η Ελληνίδα σταρ δεν θα μπορούσε να έχει μια απλή κούκλα. Γι αυτό επιστρατεύεται ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Jean Desses ο οποίος σχεδίασε μοντέλακια.

Την παραπάνω ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας ο συλλέκτης  Άρης Λουπάσης στο instagram. Συγκεκριμένα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό. “Την δεκαετία του ’60 η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών El Greco μετά από μία επιτυχημένη σειρά από λουτρινα ζωάκια, επιθυμεί να επεκτείνει τις δραστηριοτητες της και στο κομμάτι της παιδικής κούκλας. Επιδιώκει να βρει ένα πρόσωπο που θα καταφέρει να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του προϊόντος στην αγορά και τι καλύτερο από το δημοφιλεστερο και πιο αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα εκείνη την εποχή και κυρίως στα μικρά παιδιά, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Πάντα μπροστά από την εποχή της σε όλα τα επίπεδα, είχε το χάρισμα με ότι είχε ασχοληθεί να το κάνει μόδα και μια μόνο δήλωση ή φωτογραφία της με κάποιο προϊόν, ήταν ικανή να το φτάσει στην κορυφή της αγοράς. Η ιδια είχε γνώση της δύναμης της και προσπαθούσε σε κάθε συμφωνία να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η αρχική συνάντηση με την συγκεκριμένη εταιρεία λόγω των οικονομικών της απαιτήσεων δεν έφερε αποτέλεσμα, στην πορεία όμως αποδέχτηκε την πρόταση για μια κούκλα με το όνομα και τα χαρακτηριστικα της. Επειδή η εταιρεία στην Ελληνική μονάδα δεν είχε ακόμη τα απαραίτητα μηχανήματα, το πρόσωπο της κούκλας φτιάχτηκε στην Ιταλία και το υπόλοιπο στον εργοστάσιο στην Ελλάδα.

Για να τελειοποιήσει το προϊόν της, προτείνει στον διάσημο σχεδιαστή Γιάννη Ντεσε (Jean Desses-φωτο) που ήταν και από τους αγαπημένους της Αλικης, να ράψει ρούχα υψηλής ραπτικής στην κούκλα, εμπνευσμένα από το στυλ αλλά και τα θεατρικά της ρούχα. Ένας σπουδαίος σχεδιαστής με πελάτισσες μεγάλες μορφές της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής, ο «Βασιλιάς της μουσελίνας» οπως τον αποκαλουσαν και ο δημιουργός που ανακάλυψε τους Valentino και Guy Laroche. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, οι κούκλες βγήκαν στην αγορά το 1967 και έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστες. Άλλη μια πρωτιά της και ήταν απόλυτα φυσικό καθως πάντα υπήρξε η πρώτη των πρώτων..¨,ήταν τα λόγια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments