Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης κορωνοϊός: «Έρχεται περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών»

Γιάννης Πλακιωτάκης κορωνοϊός: «Έρχεται περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών»
Γιάννης Πλακιωτάκης κορωνοϊός: Ο υπουργός Ναυτιλίας με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει την υλοποίηση αυστηρότερων μέτρων κατά τη περίοδο του Πάσχα προκειμένου να περιορίσει στο έπακρο τις μετακινήσεις και κατά συνέπεια την εξάπλωση της πανδημίας.

Γιάννης Πλακιωτάκης κορωνοϊός: Ως τον πιο κρίσιμο μήνα χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας τον Απρίλιο όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας. Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στα νησιά αλλά και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα τονίζοντας πως η κυβέρνηση καθημερινά καταστρώνει νέα σχέδια προκειμένου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, όπως η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά, πλην των μονίμων κατοίκων, ο Γιάννης Πλακιωτάκης είπε ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα και ενόψει του Πάσχα και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έρχεται «περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων μεταξύ των νησιών από τους μόνιμους κατοίκους τους». Διευκρίνισε πάντως ότι, θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους».

Ο υπουργός εξήγησε ότι, από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, τα νοσοκομεία και μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορωνοϊό».Μιλώντας, επίσης για το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είπε πως “οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν”.

«Συναγερμός» στον Πειραιά – 119 τα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Στο λιμάνι του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην προβλήτα Ε12 που είναι ο σταθμός κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής» βρίσκεται δεμένο από χθες το βράδυ στις 21:20 το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλοίο επιβεβαιώθηκαν 119 κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 380 επιβαινόντων. Μεταξύ των μελών του πληρώματος βρίσκονται και 33 Έλληνες.

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποβίβαση των μη νοσούντων οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας ενώ θα αρχίσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments