Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 10 νεκροί μέσα σε μία μέρα – 63 συνολικά θάνατοι και 1613 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 10 νεκροί μέσα σε μία μέρα – 63 συνολικά θάνατοι και 1613 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικό ρεκόρ την Παρασκευή για τη χώρα μας καθώς έφυγαν από τη ζωή 10 άνθρωποι οι οποίοι είχαν νοσήσει από τον φονικό ιό. Ανησυχία και για τα αυξημένα συνολικά νούμερα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 63 είναι πλέον ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν το απόγευμα της Παρασκευής 3 Απριλίου ένας 68χρονος άνδρας στο νοσοκομείο «Αττικόν», δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα και αντίστοιχα και ένας 41χρονος με βαρύ υποκείμενο νόσημα στην Πάτρα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα της Πάτρας, tempo24, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής και ο 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο 41χρονος νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Εξαπλώνεται, λοιπόν και στην χώρα μας ο κορονοϊός και μόλις λίγες ώρες μετά την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος μίλησε για 59 νεκρούς, καταγράφηκαν τρεις ακόμη, πριν επιβεβαιωθεί τελικά και ο τέταρτος που προαναφέραμε, την ώρα που και τα κρούσματα αυξήθηκαν, με 99 νέα και 1.613 συνολικά.

Οι τρεις συμπολίτες μας ήταν ένας 68χρονος στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα, αντίστοιχα.

“Θερίζει” ο κορωνοϊός στην Δυτική Μακεδονία

Στους 17 ανέρχονται, πλέον, οι θάνατοι από τον φονικό ιό στη Δυτική Μακεδονία, μετά και τον θάνατο της 85χρονης, το βράδυ της Παρασκευής 03.04.2020, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Πρόκειται για κάτοικο της Δαμασκηνιάς, η οποία νοσηλευόταν από τις 19 Μαρτίου στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δυστυχώς κατέληξε…

Κορωνοϊός: “Υπάρχει αισιοδοξία αλλά θα ήταν μεγάλο λάθος ο εφησυχασμός”

Νωρίτερα, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο Σ. Τσιόδρας στάθηκε στα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας, εξηγώντας όμως με έμφαση ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα»

Όπως είπε ο κ. Τσιόδας βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων.

«Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε. Ας μείνουμε σπίτι για να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς των ΜΕΘ να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments