Πως Να

Πως να βγω για περπάτημα

Πως να βγω για περπάτημα
Αυτός είναι ο τρόπος για να εξασφαλίσετε τη σχετική άδεια για να πάτε για περπάτημα.

Αρκετός κόσμος επιλέγει να περπατήσει μεγάλες αποστάσεις σαν μορφή άθλησης. Το περπάτημα και γενικότερα η άσκηση κάνω καλό στον οργανισμό μας. Πολλοί συμπολίτες μας επιλέγουν τις μεγάλες βόλτες με τα πόδια από την αίθουσα ενός γυμναστηρίου. Ωστόσο στην εποχή της εξάπλωσης του κορωνοϊού τίποτα δεν είναι όπως ήταν πρώτα.

Ο τρόπος της εξάπλωσης του ιού ανάγκασε τις κυβερνήσεις πολλών Ευρωπαϊκών χωρών να πάρουν ειδικά μέτρα προστασίας. Για παράδειγμα στην Ελλάδα εφαρμόστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το μέτρο ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα και αν κάποιος κρίνει από την εικόνα των άδειων πόλεων τότε μπορεί να κριθεί επιτυχημένο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένας δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του.

Τι πρέπει να στείλετε

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει στο ελάχιστο τις άσκοπες μετακινήσεις και όχι να κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του. Γι’αυτό αποφάσισε να δίνει σχετικές άδειες κυκλοφορίας. Η άδεια τύπου Β περιλαμβάνει μια σειρά από μετακινήσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάποιος. Από την αγορά τροφίμων, την επίσκεψη σε έναν γιατρό μέχρι την άθληση σε εξωτερικό χώρο.

Αν λοιπόν είστε από τους ανθρώπους που κάνουν περιπάτους πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να το συνεχίσετε και την εποχή του κορωνοϊού.

  • Η μια επιλογή είναι να μπείτε στη σελίδα forma.gov.gr και να κατεβάσετε το σχετικό έγγραφο.
  • Μια άλλη λύση είναι να κάνετε μια χειρόγραφη βεβαίωση.
  • Η τρίτη και πιο εύκολη λύση από όλες είναι να στείλετε ένα sms με το κινητό σας. Στέλνετε 6 αφήνετε ένα κενό και μετά γράφετε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση στο 13033. Άμεσα θα λάβετε μια απάντηση με sms που θα επιβεβαιώνει την άδεια σας για μετακίνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μηνύματα είναι δωρεάν, ενώ ακόμα και αν έχετε άδεια θα πρέπει να έχετε μαζί σας την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε περίπτωση ελέγχου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments