Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ Βρετανία κορωνοϊός: Αύριο το διάγγελμά της προς τον λαό

Βασίλισσα Ελισάβετ Βρετανία κορωνοϊός: Αύριο το διάγγελμά της προς τον λαό
Βασίλισσα Ελισάβετ Βρετανία κορωνοϊός: Μέσω διαγγέλματος θα απευθυνθεί αύριο στον βρετανικό λαό η Βασίλισσα Ελισάβετ ενόψει των εξελίξεων του κορωνοϊού.

Βασίλισσα Ελισάβετ Βρετανία κορωνοϊός: Με μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα η Βασίλισσα Ελισάβετ αύριο, Κυριακή 5 Απριλίου, θα απευθυνθεί στους Βρετανούς που δοκιμάζονται από την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Το μήνυμά της θα μεταδοθεί μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων.

Θα είναι ένα από τα ελάχιστα διαγγέλματα που έχει κάνει σε περιόδους κρίσης της χώρας, όπως κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, πέρα φυσικά από τα τυπικά της μηνύματα προς τον βρετανικό λαό τα Χριστούγεννα, στο οποίο αναμένεται να απευθύνει έκκληση ενότητας και να τονίσει ότι «μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, 93 ετών, μαγνητοσκόπησε το διάγγελμα από το παλάτι του Ουίνδσορ, όπου βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου.

Αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, και να αποτίσει φόρο τιμής στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. “Η Μεγαλειότατη, Βασίλισσα Ελισάβετ, μαγνητοσκόπησε ένα ειδικό μήνυμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία σχετικά με το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Το τηλεοπτικό διάγγελμα θα μεταδοθεί στις 20:00 (ώρα Αγγλίας) την Κυριακή, 5 Απριλίου του 2020″, τόνισε σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σημειώνεται, πως από την αρχή της εμφάνισης του ιού στη Βρετανία συνολικά 4.313 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους με την χώρα να είναι σε ολική καραντίνα. Τα κρούσματα είναι στα 41.903. Την ανακοίνωση έκανε ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, ο οποίος τόνισε ότι πρώτα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και να ξεκινήσει η εντατική διενέργεια τεστ.   Από κει και πέρα στην Σκωτία πέθαναν 46 άνθρωποι σε μια μέρα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 218, ενώ στην Ουαλία “έσβησαν” 13 άτομα (συνολικά έχουν πεθάνει 154). Στη Βόρεια Ιρλανδία πέθαναν άλλοι 8 και οι νεκροί είναι 56 συνολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments