Διεθνή

Κορονοϊός Ιταλία: Πέθανε άνδρας της φρουράς του πρωθυπουργού Κόντε

Κορονοϊός Ιταλία: Πέθανε άνδρας της φρουράς του πρωθυπουργού Κόντε
Κορονοϊός Ιταλία: Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Ματέο Ρέντσι και Πάολο Τζεντιλόνι, αναφέρθηκαν στον επαγγελματισμό αλλά και στην ευγένεια του εκλιπόντος.

Κορονοϊός Ιταλία: Ο Τζόρτζιο Γκουασταλαμάκια, 52 ετών, ο οποίος ήταν μέλος της αστυνομικής φρουράς του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, έχασε σήμερα τη ζωή του από τον κορονοϊό. Ήταν παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών και είχε εισαχθεί πριν 15 ημέρες στην πανεπιστημιακή πολυκλινική Τορ Βεργκάτα της Ρώμης.

Όλα τα ιταλικά πολιτικά κόμματα εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του αστυνομικού. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Ματέο Ρέντσι και Πάολο Τζεντιλόνι, αναφέρθηκαν στον επαγγελματισμό αλλά και στην ευγένεια του εκλιπόντος. Η ιταλική Προεδρία της κυβέρνησης, ήδη πριν δύο εβδομάδες, είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι την τελευταία περίοδο ο Τζόρτζιο Γκουασταλαμάκια δεν συνόδευε τον πρωθυπουργό σε επισκέψεις και εξόδους από το Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

766 νεκροί σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το περασμένο εικοσιτετράωρο,γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση των μέτρων. Οι ιταλικές αρχές κατέστησαν σαφές, σήμερα, ότι είναι πολύ πιθανό, τα περιοριστικά αυτά μέτρα να ισχύσουν μέχρι και τις αρχές Μαΐου, και ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία εξάπλωσης, ή υποχώρησης της πανδημίας.

koronoios-italia-7

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 115.242 και είχαν χάσει την ζωή τους 13.915 άνθρωποι ενώ 18.278 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 766 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.585 νέα κρούσματα, ενώ 1.480 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό και 4.068 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Συνολικά, 28.741 άτομα έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο, ενώ για 52.579 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 47.520 και οι νεκροί 8.311 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 15.932 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 902, ενώ στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.464, με 572 νεκρούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments