Διεθνή

Νέα Υόρκη κορωνοϊός νεκροί: 630 θύματα σε ένα 24ωρο – 3.565 συνολικά

Νέα Υόρκη κορωνοϊός νεκροί: 630 θύματα σε ένα 24ωρο – 3.565 συνολικά
Νέα Υόρκη κορωνοϊός νεκροί: Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Νέα Υόρκη να αποτελεί τον μεγάλο ασθενή καταγράφοντας 630 νέους νεκρούς σε 24 ώρες.

Νέα Υόρκη κορωνοϊός νεκροί: Συνεχίζει να αυξάνεται η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείς, με τη Νέα Υόρκη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα. Η συγκεκριμένη πολιτεία κατέγραψε 630 θανάτους από τον ιό σε μια μέρα, τον χειρότερο απολογισμό της από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 3.565. «Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση της επιδημίας, αλλά την πλησιάζουμε» δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο, σε συνέντευξη Τύπου.

Πάνω από 7.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ:

Σύμφωνα τα επικαιροποιημένα στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε τουλάχιστον 273.880 και οι θάνατοι σε 7.077, Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί, έως σήμερα, οι περισσότερες περιπτώσεις στον κόσμο. Επίσης, 9.521 άνθρωποι έχουν αναρρώσει πλήρως. Τα Κέντρα Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν νέες εθνικές κατευθυντήριες γραμμές, την Παρασκευή (03/04, τοπική ώρα), με τις οποίες προέτρεψαν τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα προσώπου «μη ιατρικής ύφανσης», δηλαδή ένα μαντίλι, ένα μπλουζάκι και άλλα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο δήλωσε αμέσως ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ακολουθήσει ο ίδιος τη συμβουλή, λέγοντας: «Επιλέγω να μην το κάνω». Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να καλύπτει το πρόσωπό του, ενώ συνομιλεί με παγκόσμιους ηγέτες στο Οβάλ Γραφείο. «Είναι μια σύσταση, το συνιστούν,» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Απλά εγώ δεν θέλω να φορέσω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments