Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 70 οι νεκροί στη χώρα – Πενθούν Κέρκυρα και Καστοριά

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 70 οι νεκροί στη χώρα – Πενθούν Κέρκυρα και Καστοριά
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας 75χρονος με καταγωγή από την Κέρκυρα και μια 89χρονη από τη Καστοριά είναι τα δύο νέα θύματα της πανδημίας.

Στους 70, πλέον, οι νεκροί στη χώρα μας καθώς ένας 75χρονος και μια 89χρονη κατέληξαν σήμερα (05.04.2020) το πρωί. Ο 75χρονος μεταφερθεί από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ η 89χρονη εξέπνευσε στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Ο 75χρονος ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κέρκυρα. Το Σάββατο, η κατάσταση του άτυχου άνδρα είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ , έχει προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Την ίδια ώρα στη Καστοριά εξέπνευσε 89χρονη ανεβάζοντας τον δείκτη στον νομό στους 9 νεκρούς.

Στην χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα  είχαν ανακοινωθεί 68 θάνατοι. 

Τα νέα κρούσματα είναι 60 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 1673. Επίσης 92 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα με μέση  ηλικία τα 66 ετη. 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 60 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Συνολικά τα κρούσματα στην χώρα μας είναι 1.673, με το 55% εξ αυτών να αφορά σε άνδρες. Ακόμη τόνισε πως καταγράφηκαν ακόμη 9 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας σε 68. 19 ήταν γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, με μέση ηλικία τα 74 έτη.

343 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι, ενώ 592 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Την ίδια ώρα, 92 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 66 έτη και 20 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες), ενώ πάνω από το 70% συνολικά έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

«Μία πανδημία εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Οι θάνατοι αντιπροσωπεύουν την εικονα της επιδημίας περίπου 2-3 εβδομάδες πριν. Αντιπροσωπεύουν ότι άπω αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ σημαντικό ποσοστό δεν τα καταφέρνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments