Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα Βρετανία: Οι καλύτερες μέρες θα επιστρέψουν

Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα Βρετανία: Οι καλύτερες μέρες θα επιστρέψουν
Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα Βρετανία: Με ένα συγκινητικό διάγγελμα η Βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνθηκε προς στον βρετανικό λαό σχετικά με τις εξελίξεις του κορωνοϊού.

Βασίλισσα Ελισάβετ διάγγελμα Βρετανία: Μέσω διαγγέλματος η Βασίλισσα Ελισάβετ απευθύνθηκε στον βρετανικό λαό -και όχι μόνο- στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό μάλιστα, ήταν μόλις το πέμπτο μήνυμά της τα τελευταία 68 χρόνια, εξαιρουμένων αυτών των Χριστουγέννων.

Δεν ήταν όμως ένα μήνυμα που απευθύνθηκε μόνο στους Βρετανούς, μόνο στην Κοινοπολιτεία. Αλλά ένα μήνυμα που απευθύνθηκε σε όλους τους λαούς.

«Ενώ έχουμε αντιμετωπίσει προκλήσεις πριν, αυτό είναι διαφορετικό, αυτή τη φορά θα ενωθούμε με όλα τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες προόδους της επιστήμης», είπε η Βασίλισσα και επαίνεσε το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης για την ανιδιοτελή δουλειά τους και εξήρε τους ανθρώπους που παρέχουν τρόφιμα και φάρμακα σε εκείνους που τα χρειάζονται.

«Αυτοί που θα έρθουν μετά από εμάς θα λένε ότι οι Βρετανοί αυτής της γενιάς ήταν δυνατοί όσο κανείς άλλος κι ότι η αυτοκυριαρχία και η συμπόνοια για τους συμπολίτες μας εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα. Η υπερηφάνεια για αυτό που είμαστε δεν είναι μόνο κομμάτι του παρελθόντος αλλά ορίζει το παρόν και το μέλλον μας», συνέχισε.

Όπως ανέφερε, η κατάσταση της θύμισε το πρώτο της διάγγελμα το 1940 όταν η ίδια και η αδερφή της Μάργκαρετ μίλησαν σε παιδιά που είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς των αεροσκαφών των Γερμανών ναζί. Η Βασίλισσα στο μήνυμά της κατέληξε πως «ίσως να έχουμε ακόμα να υπομείνουμε, οι καλύτερες όμως μέρες θα επιστρέψουν. Θα είμαστε και πάλι μαζί με τους φίλους μας, θα είμαστε και πάλι με τις οικογένειές μας, θα συναντηθούμε και πάλι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments