Πολιτική

Κυριάκος Πιερρακάκης κορωνοϊός τηλεπικοινωνίες: «Είμαστε σε επιφυλακή για τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου»

Κυριάκος Πιερρακάκης κορωνοϊός τηλεπικοινωνίες: «Είμαστε σε επιφυλακή για τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου»
Κυριάκος Πιερρακάκης κορωνοϊός τηλεπικοινωνίες: Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με δηλώσεις του τόνισε πως το Υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις εταιρίες παροχής ίντερνετ προκειμένου να μην προκύψει «μαύρο» από την υπερφόρτωση του διαδικτύου.

Κυριάκος Πιερρακάκης κορωνοϊός επικοινωνίες: Η καμπάνια της κυβέρνησης «Μένουμε Σπίτι» δείχνει ημέρα με την ημέρα να αποδίδει όλο και περισσότερο. Το σύνολο των Ελλήνων πολιτών έχει ανταποκριθεί πλήρως στις εξαγγελίες των αρχών συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Ωστόσο ο «εγκλεισμός» στο σπίτι δεν αποκλείεται να προκαλέσει άλλα προβλήματα, τα οποία αφορούν τον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υπερφόρτωσης του Διαδικτύου λόγω της εκτεταμένης χρήσης αυτήν την περίοδο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real Newsλέγοντας ότι «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ώστε να επιλύσουμε τα όποια ζητήματα ενδεχομένως προκύψουν. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να χαράζουμε μια κοινή στρατηγική βασισμένη σε βέλτιστες πρακτικές και άμεσες παρεμβάσεις».

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για τον αριθμό 13033 ότι «σχεδιάστηκε αυστηρά και μόνο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και – όπως όλα τα περιοριστικά μέτρα – θα πάψει να ισχύει μόλις οι επιστήμονες κρίνουν ότι έχει περάσει ο κίνδυνος», ενώ επανέλαβε ότι η ψηφιοποίηση του Δημοσίου ήταν μια εκκρεμότητα που μετατράπηκε σε αναγκαιότητα για τη χώρα. «Η πολιτική μας ήταν ήδη σχεδιασμένη και δεν άλλαξε – αυτό που μεταβλήθηκε λόγω της πανδημίας ήταν ο χρόνος της υλοποίησής της» συμπλήρωσε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments