Ελλάδα

135 Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές έχουν νοσήσει από κορωνοϊό

135 Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές έχουν νοσήσει από κορωνοϊό
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ  σήμερα νοσούν 135 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ άλλοι 530 βρίσκονται σε καραντίνα.

Εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊο. Στην προσπάθειά τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές, οι ήρωες πίσω από τις μάσκες, το πλήρωσαν με τη δική τους.

Ευτυχώς η χώρα μας πήρε έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα και η κατάσταση κρίνεται ως διαχειρίσιμη σε αυτή τη φάση. Όμως ο κίνδυνος για όλους παραμένει. Ήδη ένας 53χρονος που εργαζόταν στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Καστοριάς έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, ενώ 14 συνάδελφοί του νοσούν, σύμφωνα με συνδικαλιστές στο χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ  σήμερα νοσούν 135 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ άλλοι 530 βρίσκονται σε καραντίνα. Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» βρέθηκαν τέσσερις νοσηλεύτριες να νοσούν από τα δύο τμήματα κορωνοϊού. Ακόμη 30 άτομα είναι σε καραντίνα.

Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» μια γιατρός νόσησε και ιχνηλατήθηκαν οι επαφές της μεταξύ των 28 συναδέλφων της, Σε όλους έγινε το γρήγορο τεστ, ενώ δύο τέθηκαν σε καραντίνα. «Ασφαλώς νοσούν πολύ περισσότεροι, αλλά περνούν την ασθένεια με ήπια συμπτωματολογία. Ζητάμε να τους γίνεται εργαστηριακός έλεγχος, κάτι μέχρι τώρα οι αρμόδιοι το αρνούνται» δηλώνει στο pagenews ο κ.Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Έδωσαν ληγμένες μάσκες σε γιατρούς ;

Έντονη ανησυχία προκάλεσαν σε γιατρούς και νοσηλευτές δημόσιου νοσοκομείου οι μάσκες που παρέλαβαν. Το αναλώσιμο υγειονομικό έλεγχο έχει λήξει από το Μάιο του 2017 (!) όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει, αν αυτές οι μάσκες πράγματι προστατεύουν τους γιατρούς και νοσηλευτές από τον κορωνοϊό ή είναι άχρηστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments