Ελλάδα

Έτσι μπορείς να σουβλίσεις άφοβα το αρνί σου το Πάσχα

Έτσι μπορείς να σουβλίσεις άφοβα το αρνί σου το Πάσχα
Πάσχα ψήσιμο αρνιού απαγόρευση 2020: Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα επιτρέπεται σε κάποιον να σουβλίσει αρνί.

Πάσχα ψήσιμο αρνιού απαγόρευση 2020: Πάσχα δίχως σούβλισμα οβελία δεν νοείται, κι όμως οι νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού έχουν αλλάξει τα δεδομένα γι’αυτό το Πάσχα. Καταρχάς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι φέτος “Πάσχα στο χωριό, απαγορεύεται” και αυτό για να μην γίνει διασπορά του φονικού ιού σε περιοχές αλλά και σε ανθρώπους, κυρίως ηλικιωμένους, που δεν έχουν μολυνθεί.

Η κυβέρνηση ωστόσο έχει σκεφτεί ότι υπάρχει η πιθανότητα, ακόμη και για εκείνους που θα μείνουν στην πόλη να μην αφήσουν το έθιμο του ψησίματος του οβελία βάζοντας σε πειρασμό γείτονες, αλλά και συγγενείς που θα επιχειρήσουν να περάσουν από εκεί. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει να ορίσει συγκεκριμένους κανόνες για το σούβλισμα του αρνιού αυτό το Πάσχα.

Ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών εξετάζεται με το τι θα γίνει αν ένας πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εάν κάποιος μένει σε μονοκατοικία με αυτή και κήπο τότε θα μπορεί να σουβλίσει τον οβελία αλλά μονάχα για τα στενά συγγενικά του πρόσωπα δηλαδή για τα παιδιά του και τη σύζυγό του. Αν μένει σε διαμέρισμα με μεγάλο μπαλκόνι ή με ταράτσα όπου υπάρχει η δυνατότητα ψησταριάς για το σούβλισμα, επίσης μπορεί να απολαύσει το έθιμο πάλι όμως με τα μέλη της οικογένειας του ψήστη.

Από την άλλη, το σούβλισμα και ψήσιμο του αρνιού που τις προηγούμενες χρονιές γινόταν σε υπαίθριους χώρους ή κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικίας  όπου μπορεί ο γείτονας και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες ή ένοικοι διαμερισμάτων να έχουν πρόσβαση, είναι πολύ πιθανόν να απαγορευτεί δια υψηλού προστίμου.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι πολύ πιθανόν να δράσει η ελληνική φιλοξενία και οι γείτονες ή οι ιδιοκτήτες και ένοικοι των άλλων διαμερισμάτων να περάσουν για λίγη πετσούλα και λίγο κοκορετσάκι με αποτέλεσμα ο περιορισμός για την εξάπλωση του κορωνοϊού να μην υφίσταται πλέον.

Οπότε φέτος το Πάσχα, όπως έχει δηλώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος “αρνάκι στο φούρνο” όπου και σε αυτή την περίπτωση το φαγοπότι θα γίνει μονάχα με τα μέλη της οικογένειας του μάγειρα. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι όσο προχωράμε προς το Πάσχα τα μέτρα θα γίνουν ακόμη πιο αυστηρά ειδικά όσον αφορά τη μετακίνηση προς τα χωριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments