Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Ποιες περιοχές στη χώρα δεν έχουν ασθενή

Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Ποιες περιοχές στη χώρα δεν έχουν ασθενή
Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Πέντε νομοί της Ελλάδας εξακολουθούν να μην έχουν κάποιο κρούσμα κορωνοϊού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κορωνοϊός Ελλάδα κρούσματα: Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία διαθέσιμη ενημέρωση, οι νομοί Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας παραμένουν χωρίς νοσούντα με COVID-19. Αντίθετα, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στην Καστοριά, την Αττική, τον Πειραιά, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο, τον Έβρο και την Ξάνθη.

Αναλυτικά ο χάρτης των κρουσμάτων στην Ελλάδα:

Μέχρι στιγμής, σ’ όλη την επικράτεια έχουν επιβεβαιωθεί 1.755 κρούσματα, εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες. Οι θάνατοι παράλληλα, αριθμούν σε 81, με μέσο όρο ηλικίας τα 83 έτη. Ταυτόχρονα, συνολικά 90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 78,9% είναι άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 361 (20,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 655 (37,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι ηλικίες των κρουσμάτων:

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 49 έτη, με το εύρος να εκτείνεται από μηδέν έως 101 ετών, ενώ το εύρος των θανόντων κυμαίνεται από 39 έως 95 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα (45%), μάλιστα, ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40 – 64 ετών, ενώ ακολουθούν οι ομάδες 18 – 39 (31,2%), 65 και άνω (21%) και έως 17 ετών (2,8%).

Όσον αφορά τους νεκρούς, η πλειοψηφία ανήκει στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών (73,4%), ενώ έπεται η ομάδα 40 – 64 (25,3%) και η ομάδα 18 – 39 (1,3%). Αξίζει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2020 έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το πρωί ακόμη δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο. Πρόκειται για έναν 42χρονο από την Πορταριά Χαλκιδικής, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και για μια 84χρονη που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό». Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα έχει φτάσει τους 81.Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δυο πρόσφατα θύματα είχαν υποκείμενα νοσήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος ήταν παχύσαρκος και έπασχε από δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments