Ελλάδα

Μπλόκα στην εθνική οδό για τον κορωνοϊό

Μπλόκα στην εθνική οδό για τον κορωνοϊό
Οι αστυνομικές αρχές προχωρούν στην εντατικοποίηση των μέτρων στις εθνικές οδούς προσπαθώντας να μπλοκάρουν όσο το δυνατόν όσους σκεφτούν να αφήσουν τη πρωτεύουσα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων στις εθνικές οδούς έχει προχωρήσει τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία, προκειμένου να… κόψει τον βήχα σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης μέχρι και αργά το απόγευμα, αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα που διέρχονταν από τα διόδια των Αφιδνών, στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και στα δύο ρεύματα. Όσοι οδηγοί εντοπίστηκαν χωρίς το απαραίτητο έντυπο μετακίνησης, τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Μετά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των μέτρων, οι περισσότεροι πολίτες έδειξαν να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. Ωστόσο όσο περνούν οι ημέρες, είναι αναμενόμενο να έρχεται η κόπωση. Επειδή υπάρχει ο φόβος, το φαινόμενο «αντίστασης» στα μέτρα να γίνει πιο έντονο όσο πλησιάζει το Πάσχα, η κυβέρνηση εντείνει τους ελέγχους ενώ είναι πολύ πιθανό τα επόμενα 24ωρα να ανακοινωθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε και σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα πως θα πρέπει να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Τόνισε πως η καλή προσπάθεια που έχει γίνει ως σήμερα είναι κρίμα να χαλάσει τώρα ζητώντας από τους Έλληνες πολίτες να σταθούν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και τα πράξουν τα δέοντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments