Ελλάδα

Νέα μέτρα για μετακινήσεις: Οι σκέψεις της κυβέρνησης ενόψει Πάσχα

Νέα μέτρα για μετακινήσεις: Οι σκέψεις της κυβέρνησης ενόψει Πάσχα
Νέα μέτρα για μετακινήσεις: Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι για νέα μέτρα και αυστηροποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Νέα μέτρα για μετακινήσεις: Τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εφαρμόσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυτό το μέτρο έφερε αποτελέσματα καθώς η κίνηση των πολιτών έχει μειωθεί και οι παραβάτες αποτελούν μια μικρή μειοψηφία. Ωστόσο το Πάσχα πλησιάζει και οι υπεύθυνοι πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Αρκετός κόσμος περιμένει να μάθει αν θα εφαρμοστούν νέα μέτρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι υπάρχει ικανοποίηση, αλλά δεν πρέπει να εφησυχαστούμε. Πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας ότι αν χαλαρώσουμε τώρα θα το πληρώσουμε στο μέλλον. Παράλληλα έχει γίνει ξεκάθαρο ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αυστηροποίηση όχι νέα μέτρα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της κυβέρνησης δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν νέα μέτρα. Αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία της καμπής του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί και έχουν αποδώσει αρκετά καλά.

Μέσα στις διαφοροποιήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας θα υπάρχει χρονικός και ποσοτικός περιορισμός μετακινήσεων, απαγόρευση εξόδου το Πάσχα από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, καθώς και των συναθροίσεων με αφορμή τον οβελία. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για τις εκκλησίες, με πιθανότερο σενάριο την υιοθέτηση της πρότασης της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών μετά την Κυριακή των Βαΐων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments