Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία νεκροί: 173 θύματα το τελευταίο 24ωρο – 1.607 σύνολο

Κορωνοϊός Γερμανία νεκροί: 173 θύματα το τελευταίο 24ωρο – 1.607 σύνολο
Κορωνοϊός Γερμανία νεκροί: Ακόμη 173 πολίτες θρηνεί η Γερμανία εξαιτίας του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 1.607.

Κορωνοϊός Γερμανία νεκροί: Άλλοι 173 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή έχοντας χάσει την “μάχη” με τον κορωνοϊό στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 1.607 στη χώρα. Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.834 το προηγούμενο 24ωρο και ανέρχονται σήμερα σε 99.225.

Την ίδια ώρα,  ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων αυξήθηκε, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση των προηγούμενων τεσσάρων συναπτών ημερών. Και οι δύο αριθμοί είναι αισθητά υψηλότεροι από εκείνους που κατέγραφε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ χθες Δευτέρα (92 θάνατοι, 3.677 κρούσματα μόλυνσης).

Άνγκελα Μέρκελ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση από την ίδρυσή της

«Θα ήμασταν μια κακή κυβέρνηση, αν δεν σκεφτόμασταν μέρα-νύχτα το πώς θα επανέλθει η κοινωνική και οικονομική ζωή στους κανονικούς ρυθμούς της προστατεύοντας παράλληλα την δημόσια υγεία, αλλά θα ήμουν κακή καγκελάριος, εάν ήδη σήμερα ανακοίνωνα μια ημερομηνία», δήλωσε τη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού για τον κορωνοϊό.

«Εξακολουθούμε να ζούμε στην πανδημία», τόνισε η καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου και διαβεβαίωσε ότι αμέσως μόλις οι ιατρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η κυβέρνηση θα φροντίσει για την επαναλειτουργία της χώρας. Επίσης, υπερασπίστηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι των επικριτών της, σημειώνοντας ότι αντιμετωπίζει «την μεγαλύτερη πρόκληση από την ίδρυσή της». Χαρακτήρισε μάλιστα την πανδημία του κορωνοϊού ως «συμμετρικό σοκ» το οποίο πλήττει το ίδιο όλα τα κράτη – μέλη.

«Είναι προς το συμφέρον όλων – και της Γερμανίας – η Ευρώπη να βγει ισχυρή από αυτή την πρόκληση. Η Γερμανία ευημερεί όταν ευημερεί και η Ευρώπη», συνέχισε η κ. Μέρκελ και είπε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε μια πιο ισχυρή Ευρώπη και χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη». Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους πολίτες, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι οι ειδικοί έχουν αλλάξει τελευταία την άποψή τους και την θεωρούν χρήσιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments