Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον εντατική κορωνοϊός: Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του

Μπόρις Τζόνσον εντατική κορωνοϊός: Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του
Μπόρις Τζόνσον εντατική κορωνοϊός: Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ο Μπόρις Τζόνσον που νοσεί από κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, την Τρίτη.

Μπόρις Τζόνσον εντατική κορωνοϊός: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, παραμένει σε σταθερή κατάσταση, στην Εντατική, όπου εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας αφότου χειροτέρεψαν τα συμπτώματα του κορωνοϊού από τον οποίο νοσεί. “Ο Τζόνσον βρίσκεται σε καλή κατάσταση”, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Τζόνσον λαμβάνει την τυπική βοήθεια με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς άλλη υποστήριξη και χωρίς να απαιτείται μηχανικός αναπνευστήρας. «Ο πρωθυπουργός ήταν σε σταθερή κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας και παραμένει σε καλή κατάσταση. Λαμβάνει κανονική θεραπεία με οξυγόνο και αναπνέει χωρίς άλλη βοήθεια. Δεν έχει χρειαστεί μηχανικό αναπνευστήρα ή μη επεμβατική αναπνευστική υποστήριξη».

Οι πρώτες ενδείξεις για την νοσηλεία του Βρετανού πρωθυπουργού είχαν παρουσιαστεί την περασμένη Πέμπτη όταν και τότε είχε πρωτοκυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ετοιμάζεται κρεβάτι για τον Τζόνσον στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας, στο οποίο τελικά μεταφέρθηκε. Την Παρασκευή το μεσημέρι επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις με ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος έλεγε «αισθάνομαι καλύτερα όμως έχω ακόμα πυρετό».

Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε στις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής (ώρα Βρετανίας) με αυτοκίνητο – και αφού μέλη του υπουργικού συμβουλίου διαπίστωσαν την επιδείνωση της υγείας του σε τηλεδιάσκεψη το πρωί της ίδιας ημέρας – πριν τελικά την εισαγωγή του σε κρεβάτι ΜΕΘ στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.

Περαστικά ευχήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Μπόρις Τζόνσον:

Περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον έχουν ευχηθεί πολλοί ηγέτες από όλον τον κόσμο. Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι «οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον καθώς όλοι του ευχόμαστε μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση». «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο κόσμος στέκεται ενωμένος στη μάχη με τον κορωνοϊό», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments