Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 52 νέα κρούσματα σήμερα – 1884 συνολικά – 83 νεκροί [infographic]

Κορωνοϊός Ελλάδα: 52 νέα κρούσματα σήμερα – 1884 συνολικά – 83 νεκροί [infographic]
Κορωνοϊός Ελλάδα: H χώρα μας θρηνεί 83 άτομα λόγω του κορωνοϊού - Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα νέα κρούσματα είναι 52 - 1884 πολίτες έχουν προσβληθεί συνολικά από τον ιό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές τα νέα κρούσματα και οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορωνοϊό. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω infographic, τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 52, και πλέον τα κρούσματα στο σύνολο τους στην Ελλάδα είναι 1884, σύμφωνα με την ενημέρωση από το λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1884. Από αυτά, 509 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 708 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι θάνατοι έφτασαν τους 83, αφού σήμερα έφυγαν από τη ζωή άλλοι 2 συμπολίτες μας.

Νέα μέτρα για μετακινήσεις: Τι προβλέπεται ενόψει Πάσχα – Τσουχτερά πρόστιμα

Έπειτα από την απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση πριν μερικές εβδομάδες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας, πλέον εξετάζονται και νέα αυστηρότερα μέτρα ενόψει του επικείμενου Πάσχα. Για τα νέα μέτρα στις μετακινήσεις μας έχει προειδεάσει τόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ ο Στέλιος Πέτσας κατά τη χθεσινή ημέρα ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταστρέψουμε αυτό που έχουμε πετύχει.

«Καταφέραμε να φρενάρουμε τον ιό με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που πήραμε και χωρίς αυτά η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια, θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Ας διαφυλάξουμε αυτά που κερδίσαμε, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, κι αυτό θα αδικήσει τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε», είπε μιλώντας στο Mega.

Ποια είναι τα σενάρια

Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας την αύξηση των προστίμων διπλασιασμός ή ακόμη και ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση για όσους είναι υπότροποι. Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα η βεντάλια των αυστηρών μέτρων είναι έτοιμη, θα αφορά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται πριν την εφαρμογή τους, να υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού.new-york-times-1

Παράλληλα δεν αποκλείεται και το «σφράγισμα» διοδίων», παραδρόμων των εθνικών οδών, αλλά και της παλαιάς εθνικής σε περίπτωση, που παρατηρηθεί μαζική απόπειρα παραβίασης των μέτρων. «Όποιος ξεκινήσει για Πάσχα στο χωριό, θα βρει μπροστά του την Αστυνομία» τόνισε παράλληλα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, με αποδέκτες του αυστηρού του μηνύματος, όσοι σκέφτονται να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα.

Ο κ. Πέτσας πάντως τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας «εφησυχασμός μέχρι τις 27 Απριλίου» σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων, προκειμένου «να μπορέσουν να σχεδιάσουν οι ειδικοί μέτρα που θα οδηγήσουν σε σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των περιοριστικών μέτρων». Ως προς αυτό, ανέφερε ότι «καμία οικονομία δεν μπορεί να είναι έξι μήνες σε καραντίνα γιατί θα καταρρεύσει».

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020: Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά το Πάσχα. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός.

Διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους. Βέβαια, το πότε θα γίνουν οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί». «Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Τι προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων:

Στο πλαίσιο των μέτρων της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού με Κοινή Υπουργική Απόφαση αποφασίστηκαν μέτρα που αφορούν τις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές. Ειδικότερα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμενόταν από την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς υπήρχαν καταγγελίες από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για αυθαιρεσίες από πλευράς ορισμένων σχολαρχών.

Το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις και για τους εργαζομένους και τη σχέση εργασίας τους με την επιχείρηση, απαγορεύοντας τις απολύσεις από 18/3 και έπειτα, καθώς και την αναπροσαρμογή διδάκτρων. «Εξασφαλίζουμε όρους βιωσιμότητας για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας», σχολίασαν με κοινή τους δήλωση η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

«Μέριμνά μας είναι πρωτίστως η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και η διατήρηση της στενής επαφής μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Εξίσου σημαντική, η πρόβλεψη στήριξης του προσωπικού και των επιχειρήσεων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς και των οικογενειών που καλούνται να καταβάλουν δίδακτρα στις ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές», σημείωσαν.

«Καθώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προχωρά με την πολύτιμη συνδρομή εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης και μαθητών, εξασφαλίζουμε όρους βιωσιμότητας για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Την επόμενη ημέρα της κρίσης πρέπει να είμαστε όλοι εδώ, πιο δυνατοί και έτοιμοι να συνεχίσουμε το έργο μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε να βγούμε και από αυτήν την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», κατέληξαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments