Ελλάδα

Μόρια νεκρός ανήλικος: Μαχαιρώθηκε από ομοεθνή του

Μόρια νεκρός ανήλικος: Μαχαιρώθηκε από ομοεθνή του
Μόρια νεκρός ανήλικος: Ένας 16χρονος Αφγανός μαχαιρώθηκε από 20χρονο ομοεθνή του τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε καταυλισμό έξω από το ΚΥΤ στη Μόρια.

Μόρια νεκρός ανήλικος: Λίγο έξω από τη βόρεια πύλη του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης, σε έναν ελαιώνα στη λεγόμενη “ζούγκλα”, σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό στη Μόρια. Ο θάνατος του 16χρονου διαπιστώθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και διακομίστηκε. 

Ήταν μέλος εξαμελούς οικογένειας Αφγανών που διαμένουν σε μια καλύβα έξω από τον κυρίως καταυλισμό του ΚΥΤ.

Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές στις πτέρυγες των ανηλίκων. Κατά τη διάρκειά τους τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα – ανάμεσά τους ανήλικοι αιτούντες άσυλο – οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο. Όπως διαπιστώθηκε δύο από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένοι.

Νότης Μηταράκης: Υπάρχουν 28 κρούσματα στις δομές

Στα 28 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας των μεταναστών, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη. Απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστόπουλου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε πως συνολικά στις δομές φιλοξενούνται 70.000 άτομα και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 28 κρούσματα.

Συγχρόνως τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα άμεσα μέτρα όπως διαχωρισμό των νέων αφίξεων και φιλοξενία τους σε νέες κλειστές δομές (Σέρρες και Μαλακάσα), αυστηρότερα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και εγκατάσταση ΑΤΜ εντός των δομών. Ο υπουργός πάντως εάν και εξήρε το έργο και τις θέσεις των περισσοτέρων αυτοδιοικητικών παραγόντων, δεν άφησε ωστόσο εκτός κριτικής δημάρχους οι οποίοι ζητούν φιλοξενία σε κρουαζιερόπλοια χαρακτηρίζοντας τους ως θλιβερές εξαιρέσεις. ​

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments