Ελλάδα

Ροζ υπερπανσέληνος: Απολαύστε το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2020 [pics]

Ροζ υπερπανσέληνος: Απολαύστε το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2020 [pics]
Ροζ υπερπανσέληνος: Ένα μοναδικό φεγγάρι, το πιο μεγάλο και το πιο φωτεινό απολαύσαμε χθες βράδυ, καθώς συνέβη η τρίτη από τις συνολικά τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020.

Ροζ υπερπανσέληνος: Ένα μοναδικό υπερθέαμα απήλαυσαν χθες το βράδυ όσοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους καθώς το μεγαλύτερο και ωραιότερο φεγγάρι του έτους έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό. Συγκεκριμένα στις 21:08 ώρα Ελλάδας η Σελήνη πλησίασε τη Γη στο κοντινότερο σημείο της για φέτος, σε απόσταση 356.907 χιλιομέτρων.

Η υπερπανσέληνος φαινόταν 30% πιο φωτεινή και 14% πιο μεγάλη, καθώς θα έρθει πολύ κοντά στη Γη.

Η ροζ υπερπανσέληνος έχει πάρει το όνομά της από το χρώμα του άνθους Wild Ground Phlox, που ανθεί αυτή την εποχή στην Βόρεια Αμερική. Η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης, είναι το “ροζ φεγγάρι”,ένα όνομα που προέρχεται από το ροζ βρύο βότανο, επίσης γνωστό ως phlox,το οποίο προέρχεται από τις ανατολικές ΗΠΑ και ένα από τα πρώτα ευρέως διαδεδομένα λουλούδια της Άνοιξης. 

Σημειώνεται ότι μερικές ώρες αργότερα, στις 05:35 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα υπάρξει πανσέληνος, ενώ η επόμενη και τελευταία υπερπανσέληνος του έτους θα κάνει την εμφάνισή της στον ουρανό στις 7 Μαΐου. 

Δείτε τις μαγευτικές εικόνες από την υπερπανσέληνο στη χώρα μας:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments