Διεθνή

Γερμανία Βερολίνο φωτιά: Πυρκαγιά στο Βασιλικό Ανάκτορο – Ένας τραυματίας

Γερμανία Βερολίνο φωτιά: Πυρκαγιά στο Βασιλικό Ανάκτορο – Ένας τραυματίας
Γερμανία Βερολίνο φωτιά: Πυρκαγιά με έναν τραυματία ξέσπασε το πρωί στο Βασιλικό Ανάκτορο στο Βερολίνο. Έναν τραυματία αναφέρει η πυροσβεστική.

Γερμανία Βερολίνο φωτιά: Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη στο Βασιλικό Ανάκτορο του Βερολίνου, στη Γερμανία, όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, με μήνυμά της στο Twitter. Η Πυροσβεστική του Βερολίνου ανέφερε ότι καπνός βγαίνει από οικοδομικά υλικά και δύο μπόιλερ. Ένα άτομο τραυματίστηκε, πρόσθεσε η Πυροσβεστική, σημειώνοντας ότι τον τραυματία περιθάλπει προσωπικό που βρίσκεται στο σημείο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 80 άτομα προσωπικό υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Τα Βασιλικά Ανάκτορα του Βερολίνου βρίσκονται στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας. Ήταν η κατοικία του εκλέκτορα του Βρανδεμβούργου, του βασιλιά της Πρωσίας και του αυτοκράτορα της Γερμανίας. Τη δεκαετία του 1950 γκρεμίστηκε από την κυβέρνηση της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά ανακατασκευάστηκε. Θα είναι η έδρα του Χούμπολτ Φόρουμ, ενός μουσείου για τον πολιτισμό του κόσμου, συνέχεια του δωματίου της Αρχαίας Πρωσσικής Τέχνης, μουσείου που περιεχόταν στο ανάκτορο του Βερολίνου. Το Χούμπολτ Φόρουμ έχει περιγραφεί ως το γερμανικό ισοδύναμο του Βρετανικού Μουσείου.

Το ανάκτορο κτίστηκε αρχικά τον 15ο αιώνα, άλλαξε όμως στους πρώτους αιώνες λειτουργίας του. Έφερε χαρακτηριστικά του ρυθμού Μπαρόκ και το σχήμα του, που τελειοποιήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα, αποδίδεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στον Γερμανό αρχιτέκτονα Αντρέας Σλύτερ. Τα πρώτα του σχέδια είναι μάλλον από το 1702, αν και το ανάκτορο περιέλαβε παλαιότερα τμήματα του 1688 του Νικόντεμους Τέσσιν. Υπηρέτησε ως διαμονή των διαφόρων εκλεκτόρων του Βρανδεμβούργου. Ήταν η κύρια και η χειμερινή κατοικία των Χοεντσόλλερν βασιλέων της Πρωσσίας από το 1701 ως το 1918. Έπειτα από την ενοποίηση της Γερμανίας το 1871, έγινε επίσης η κεντρική κατοικία των αυτοκρατόρων της Γερμανίας.

Μετά τη διακήρυξη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το 1918, το ανάκτορο έγινε μουσείο. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη βαριές ζημιές από τον βομβαρδισμό των Συμμάχων. Αν και μπορούσε να επισκευαστεί, γκρεμίστηκε το 1950 από τις αρχές της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, παρά την κριτική. Στη δεκαετία του 1970 κτίστηκε στη θέση του το ανάκτορο της Δημοκρατίας, αλλά αυτό γκρεμίστηκε το 2008 για να επανοικοδομηθεί το παλαιό ανάκτορο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments