Διεθνή

Πάσχα καθολικών 2020: Ξεκίνησε η Μεγάλη Βδομάδα – Άδειες οι εκκλησίες

Πάσχα καθολικών 2020: Ξεκίνησε η Μεγάλη Βδομάδα – Άδειες οι εκκλησίες
Πάσχα καθολικών 2020: Το Πάσχα των καθολικών με άδειες εκκλησίες στη σκιά του κορωνοϊού.

Πάσχα καθολικών 2020: Το Πάσχα των καθολικών είναι διαφορετικό σε σχέση με αυτό των ορθόδοξων. Η Μεγάλη Εβδομάδα για τους καθολικούς έχει ξεκινήσει καθώς το δικό τους Πάσχα πέφτει φέτος νωρίτερα. Για την ακρίβεια η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 12 Απριλίου. Η αρχή της περιόδου του Πάσχα είναι πολύ σημαντική για τους καθολικούς πιστούς, ωστόσο φέτος όλα έχουν επισκιαστεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπό κανονικές συνθήκες στην λειτουργία που γίνεται την Κυριακή των Βαΐων δίνει το “παρών” χιλιάδες κόσμου από όλο τον πλανήτη. Φέτος έγινε μπροστά σε λίγο κόσμο εξαιτίας της καραντίνας.  Στη λειτουργία όπου προΐστατο ο Ποντίφικας βρέθηκαν μόνο μερικά άτομα, κρατώντας και την αναγκαία απόσταση μεταξύ τους. Ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του μετά τη λειτουργία είπε χαρακτηριστικά: «Μακάρι να φτάσουν τα λόγια μας σε όσους υποφέρουν και σε όσους έχουν ανάγκη. Ας μην σκεφτόμαστε τι μας λείπει, αλλά τι καλό μπορούμε να κάνουμε για τους άλλους».

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

O επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκησίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προέτρεψε τους ανθρώπους που βιώνουν την πανδημία του νέου κορονοϊού, να μην ανησυχούν τόσο για όσα έχουν χάσει τώρα, αλλά με το πως μπορούν να αμβλύνουν τον πόνο των άλλων. Στη λειτουργία, στην οποία συμμετέχει συνήθως δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αυτήν την φορά παρέστησαν καμιά 20αριά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κάποιοι ιερείς, μοναχές και μια χορωδία, όλοι τους τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η τελετή μεταδόθηκε από την τηλεόραση και στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια πιστούς. Στο κήρυγμά του, ο Φραγκίσκος προέτρεψε τους πιστούς να στραφούν στον Θεό «κατά την τραγωδία μιας πανδημίας, ενώπιον τόσο πολλών ψευδών ασφαλειών που έχουν τώρα καταρρεύσει, μπροστά σε τόσες ελπίδες που προδόθηκαν, στην αίσθηση της εγκατάλειψης που βαρύνει τις καρδιές μας». Η πανδημία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μετατρέψουμε τον φόβο σε προσφορά, επισήμανε.

«Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην παγιδευτουμε σε όσα έχουν μικρότερη σημασία. Να ξαναανακαλύψουμε ότι η ζωή δεν έχει νόημα εάν δεν την χρησιμοποιούμε για να υπηρετούμε τους άλλους» σημείωσε ο πάπας. «Θα ήθελα να πω ειδικά στους νέους: Αγαπητοί φίλοι μου, κοιτάξτε τους πραγματικούς ήρωες, που εμφανίζονται αυτές τις ημέρες: δεν είναι όσοι είναι γνωστοί, για τα χρήματα και την επιτυχία τους, αλλά εκείνοι που προσφέρουν τους εαυτούς τους για να υπηρετούν τους άλλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments