Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης κορωνοϊός: «Σκέψη για μείωση ΕΝΦΙΑ 25 % για ιδιοκτήτες που δέχονται ελάττωση στο ενοίκιο»

Άδωνις Γεωργιάδης κορωνοϊός: «Σκέψη για μείωση ΕΝΦΙΑ 25 % για ιδιοκτήτες που δέχονται ελάττωση στο ενοίκιο»
Άδωνις Γεωργιάδης κορωνοϊός: Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό για την έκπτωση ενοικίου, καθώς και για τις λαϊκές αγορές και τους παραγωγούς, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας.

Άδωνις Γεωργιάδης κορωνοϊός: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τρίτης 8 Απριλίου κάνοντας λόγο για τα μέτρα που έχουν παρθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων  του κορωνοϊού. Παράλληλα μίλησε και για την άδεια ειδικού σκοπού, τις μειώσεις στα ενοίκια όσων πλήττονται από την πανδημία αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες που δέχονται μείωση του ενοικίου.

Σύμφωνα τον υπουργό Ανάπτυξης, δεν πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού, η οποία επεκτείνεται στο Δημόσιο

Όσον αφορά την επέκταση στη μείωση του ενοικίου σε όσους πλήττονται από τον φονικό ιό, διευκρίνισε ότι όσοι χάνουν εισόδημα λόγω της κρίσης, δικαιούνται τη μείωση ενοικίου. Επιπλέον, ανέφερε ότι αναμένεται να δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το -40% που θα χάσουν από το ενοίκιο που λαμβάνουν, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων που δέχονται μείωση ενοικίου.

Όσον αφορά τους παραγωγούς, τους δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν τόπο κατοικίας στην Αθήνα

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι παραγωγοί μπορούν να δηλώσουν τόπο κατοικίας στην Αθήνα για όσο διαρκέσουν τα μέτρα και θα μπορούν να παραλαμβάνουν από την περιοχή τους τα τρόφιμα. Σχετικά με τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια ο υπουργός είπε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν τα μέτρα από την υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας ότι «οι υπηρεσίες που δεν παρέχονται δεν πρέπει να πληρώνονται».

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments