Οικονομία

Γαλλία κορωνοϊός οικονομία: Ύφεση 6% στο α’ τρίμηνο – Αγγίζει επίπεδα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Γαλλία κορωνοϊός οικονομία: Ύφεση 6% στο α’ τρίμηνο – Αγγίζει επίπεδα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Γαλλία κορωνοϊός οικονομία: Τα σκληρά μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν όπως αναμενόταν εφιαλτικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας.

Γαλλία κορωνοϊός οικονομία: Η αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζεται θυσίες, τις οποίες η γαλλική κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα φρόντισε να πάρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επί της ουσίας οι Γάλλοι έχουν νεκρώσει την οικονομία τους προκειμένου οι πολίτες να σωθούν από τον φονικό ιό που καθημερινά αφαιρεί τις ζωές εκατοντάδων Γάλλων υπηκόων.

Η γαλλική οικονομία πιθανότατα συρρικνώθηκε 6% στο α΄ τρίμηνο έναντι των τριών προηγουμένων μηνών, καθώς το εθνικό lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού έχει απενεργοποιήσει βασικές πτυχές της οικονομίας, εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Αυτό θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συρρίκνωση σε τριμηνιαία βάση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπερβαίνοντας το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της ύφεσης κατά 5,3% στο β΄ τρίμηνο του 1968, όταν η Γαλλία αντιμετώπιζε κοινωνική αναταραχή, μαζικές μαθητικές διαδηλώσεις και γενικές απεργίες.

Η Γαλλία βρίσκεται σε αποκλεισμό από τις 17 Μαρτίου, και η οποία επισήμως θα λήξει στις 15 Απριλίου, αν και η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα παραταθεί εάν κριθεί αναγκαίο.Μια τυπική εβδομάδα περιορισμού τον Μάρτιο έφερε την οικονομική δραστηριότητα μειωμένη κατά το ένα τρίτο σχεδόν, ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανάλυση της για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό.

Υπό το πρίσμα τόσο χαμηλών επιπέδων δραστηριότητας, κάθε δύο εβδομάδες που η χώρα περνάει σε lockdown, θα μπορούσαν να μειώσουν την ετήσια οικονομική δραστηριότητα κατά 1,5%, εκτιμά η Τράπεζα της Γαλλίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας Insee. Η κεντρική τράπεζα κατέληξε στις εκτιμήσεις αφού συγκέντρωσε τα στοιχεία από τις μηνιαίες έρευνες για το επιχειρηματικό κλίμα, που διεξήχθησαν σε 8.500 επιχειρήσεις από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 3 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments