Οικονομία

Ωράριο σούπερ μάρκετ Μεγάλη Εβδομάδα 2020: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Ωράριο σούπερ μάρκετ Μεγάλη Εβδομάδα 2020: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή
Ωράριο σούπερ μάρκετ Μεγάλη Εβδομάδα 2020: Σε ισχύ μπαίνει από την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων τροφίμων.

Ωράριο σούπερ μάρκετ Μεγάλη Εβδομάδα 2020: Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν από ‪την ερχόμενη Κυριακή 12 Απριλίου,‬ λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ. ‪Την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.‬

‪Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει δηλώσει ότι ‬λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. «Κάθε μέρα παρακολουθούμε την αγορά» υπογράμμισε ο υπουργός.

‪Τα ωράρια των καταστημάτων συνοπτικά:

  • Κυριακή 12 Απριλίου: 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα
  • Μεγάλη Δευτέρα – Μεγάλη Παρασκευή: 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Μεγάλο Σάββατο: 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

Σημειώνεται, πως με το ισχύον ωράριο συνεχίζεται η λειτουργία των σούπερ μάρκετ, για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Έτσι, έως και το Σάββατο 11 Απριλίου το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00 και Σάββατο από 07:00 έως 20:00. Με βάση τις αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών όσο και για την προστασία των εργαζομένων, τα σούπερ μάρκετ δεν ανοίγουν την Κυριακή.

Βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεων τους πρέπει να διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments