Πολιτική

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ανοίγουν 108.000 νέες θέσεις εργασίας

Δόμνα Μιχαηλίδου: Ανοίγουν 108.000 νέες θέσεις εργασίας
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν την εργασία.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega«. Φυσικά η κουβέντα κυμάνθηκε γύρω από τα εργασιακά θέματα. «Είμαστε στο αισιόδοξο σενάριο ότι δυο βασικοί πυλώνες προνοιακής πολιτικής του κράτους, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, στέκονται με υπευθυνότητα στα πόδια τους», υποστήριξε η υφυπουργός και εξήγησε σε ποιες ρυθμίσεις έχει προχωρήσει το κράτος προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες.

Στη συνέχεια τόνισε ότι διασφαλίζεται η διευκόλυνση των πολιτών στις κοινωνικές υπηρεσίες και η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των προνοιακών δομών.Αναφορικά με τους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε κλειστές δομές και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη αυτές τις μέρες, «το κράτος μπορεί επάξια να παρέχει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι 500 γιατροί και νοσηλευτές, έχουν προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό, σε 50 κλειστές δομές κοινωνικής προστασίας.

Αναφορικά με τα επιδόματα, η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε «αυτόματα και αυτοδίκαια παρατείνεται η ισχύς των επιδομάτων χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία για την κατάθεση των δικαιολογητικών». Για το λόγο αυτό έχουν αποσταλεί πάνω από 120.000 ενημερωτικά sms και email στους δικαιούχους. Η παράταση έχει δοθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με το επίδομα ανεργίας για τους μακροχρόνια ανέργους, έχουν προγραμματιστεί 108.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο για να θωρακίσει το κράτος την αγορά εργασίας, ενώ μέσα στον Απρίλιο ξεκινά η δεύτερη φάση της κοινωφελούς εργασίας. Τέλος η υφυπουργός μίλησε για την κατ’ οίκον διανομή τροφίμων, η οποία λειτουργεί με επιτυχία σε όλους τους δήμους, αλλά και για τα πιστοποιητικά αναπηρίας, για τα οποία ανέφερε πως η ανανέωση του πιστοποιητικού γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ για όσους θέλουν να κάνουν τώρα αίτηση για το επίδομα αναπηρίας, μπορούν να την κάνουν και αυτή θα καταχωρείται με αριθμό πρωτοκόλλου και θα διασφαλίζει τη σειρά τους μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι επιτροπές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments